KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Landin reméli, nem vicc az Év játékosa-díj

A Kiel kapusa, Niklas Landin lett 2019 legjobbja, bár az IHF még nem értesítette.

Július 18-án szombaton a Nemzetközi Kézilabda Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben Niklas Landin Jacobsen és Stine Bredal Oftedal lett a világ legjobb kézilabdázója.

Niklas Landin a dán válogatottal a világbajnokságon. Fotó: Henning Bagger
Niklas Landin a dán válogatottal a világbajnokságon. Fotó: Henning Bagger
A THW Kiel olimpiai, világ és Európa-bajnok kapusa a Bt.dk portálnak elmondta, meglepetésként érte a hír, főleg úgy, hogy semmi hivatalos értesítést nem kapott róla.

Elmesélte, hogy a családjával egy langelandi nyaralóban pihent, amikor sms-t kapott, ebből tudta meg, hogy valami történhetett.
Kint játszottam a gyerekekkel a kertben, aztán bementem és megnéztem a telefonomat. A kieli kapusedzőm, Mattias Andersson írt nekem: ’Gratulálok, átkozottul megérdemelted’. Arra gondoltam, hogy oké, de vajon mi történt. Aztán felmentem az Instagramra, és láttam, hogy néhányan betaggeltek. Ez is elgondolkodtatott, mert nem értettem. Most, amikor nincs is szezon!? Akkor láttam, hogy ez azért van, mert nyertem.”
Landint nagyon meglepte, bár azt is elárulta, nem igazán figyelte, mikor van vége a
szavazásnak, vagy mikor hirdetnek győztest.
Gondoltam, hogy ha megválasztanak, csak kapok értesítést az IHF-től. Azt hiszem,
küldhettek volna nekem egy mailt, vagy felhívhattak volna”
– mondta nevetve.

Az IHF még hivatalosan nem kereste.

Hozzátette, eltelt egy hét, és mindig nem kapott hivatalos értesítést, csak az IHF közösségi
oldalain látta a hírt. „Remélem, ez nem csupán egy vicc!”– tette hozzá mosolyogva.
Hogyan ünnepelt? Elmondása szerint miután egy ismerős pár volt látogatóban náluk a nyaralóban felbontottak egy üveg pezsgőt. Míg feleségével, Livvel egy üveg vörösbort kortyolgattak el.
De semmi komoly, még csak másnapos se voltam. Igaz két gyerekkel a reggelek néha tudnak ugyan olyan fejfájást okozni “– mondta viccesen a kieli kapus.

Landin a 2019-es naptári évben előbb megnyerte a világbajnokságot a dán válogatottal, majd EHF-kupát és a Német Kupát a Kiellel. Az IHF-nél először választották a legjobbnak, de dán játékos is csupán egy nyerte meg korábban: igaz, Mikkel Hansen háromszor is az élen végzett (2011, 2015, 2018).

Hozzátette, nem számított arra, hogy megnyeri a címet, még Mikkel Hansent és a norvég Sander Sagosent is esélyesebbnek tartotta. És 2009 óta (amikor Sławomir Szmal lett a legjobb) nem választottak kapust erre a címre.
„Már annak is örültem, hogy a legjobb öt között ott voltam. De hogy győztem, arra őrülten büszke vagyok, és nagyon boldoggá tett. Ez olyasmi, amit nagyon kevés játékos mondhat el magáról, igazi mérföldkő a karrieremben” – mondta.


Niklas Landin és Mikkel Hansen,  mindketten az IHF listáján voltak.
Niklas Landin és Mikkel Hansen, mindketten az IHF listáján szerepeltek. Fotó: Henning Bagger
Attól nem tart, hogy ezzel a díjjal elveszíti a motivációját.

Nagyon koncentrálok a Bajnokok Ligájára, szeretném végre megnyerni. Lehet, hogy ezt
akarom most a legjobban. Két esélyünk is lesz rá ebben az évben, de már a decemberi Final4
egy igazán jó lehetőség.”
– mondta Niklas Landin, aki nyári szabadságát tölti Dániában.

A daniasport.hu Instagram és Facebook oldalán mi is beszámoltunk, hogy nem csak Landin és Oftendalt hirdették ki a legjobbnak, hanem az év edzőit is. Férfiaknál a dán Nikolaj Jacobsent, a nőknél a holland válogatottat irányító, francia Emmanuel Mayonnadet találták a legjobbnak az IHF-nél.

Forrás : bt.dk , Kiemelt kép: bt.dk , Henning Bagger

Fordítás:, daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!