KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Szeged revánsot venne dán ellenfelén, a Veszprém hibátlan maradna

Háromfrontos dán-magyar kézilabdacsúcsra kerül sor a héten: a férfi Bajnokok Ligájában a Szeged az Aalborgot fogadja, míg a veszprémiek a GOG-hez látogatnak, a nőknél szombaton Odense-DVSC összecsapást rendeznek. Nézzük, mi várható a férfiaknál!

Aalborg csapatfoto 2022 23 Fotó/Kiemelt kép: Aalborghaandbold.dk
Aalborg csapatfoto 2022 23 Fotó/Kiemelt kép: Aalborghaandbold.dk

Szeptember 27., szerda
Férfi BL, A csoport, 3. forduló
18.45: OTP Bank-Pick Szeged – Aalborg HB (dán)

A hazai bajnokságban egyaránt hibátlan csapatok csapnak össze egymással a Tisza-parton, a nagy különbséget éppen a Bajnokok Ligája-szereplés jelenti közöttük. Amíg a Pick-Szeged két vereséggel nyitott – igaz, alaposan megszorongatta otthon a Paris Saint-Germaint (29-31), majd idegenben a THW Kielt (32-35) –, addig az Aalborg begyűjtött minden pontot, előbb Kielcében 34-31-re, majd otthon az Eurofarm Pelister ellen 38-23-ra győzött.

A két csapat eddig tíz alkalommal találkozott egymással, és teljesen egálra állnak: a Szeged és az Aalborg is 4-4 alkalommal győzött, kétszer pedig döntetlen eredmény született. Ami a magyaroknak rossz hír, hogy a legutóbbi három alkalommal kikaptak, kétszer idegenben, tavaly október 6-án pedig saját közönségük előtt szenvedtek nagyon súlyos, 41-29-es vereséget.

„Az a tizenkét gólos vereség szégyenteljes volt, nincs rá más szó. Sajnos nem tudtam játszani, csak a lelátóról néztem a mérkőzést, de onnan is borzasztó volt az egész. Most viszont javíthatunk, és javítanunk is kell a szurkolóink miatt! Az Aalborg ellen persze sosem lehet biztosra menni, villámgyorsan játszanak, igazi skandináv csapat. Ennek ellenére remélem, hogy visszavághatunk nekik a tavalyi zakóért – a csapatban megvan a potenciál, hogy megnyerjük a találkozót” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a szegediek szlovén válogatott balátlövője, Borut Mackovsek.

Ami az Aalborgot illeti, a csapat simán hozta az eddigi öt bajnokiját, legutóbb szombaton 36-30-ra verte a Ringsted csapatát. A győzelem azonban vezéráldozattal járt, az Eb-ezüstérmes svéd balátlövő, Lukas Nilsson súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A klasszis 35 perc alatt 11 gólig jutott, amikor egy akció során az ellenfél védekező játékosa, Joachim Möller elkésett és eltalálta az arcát.

„A fejemet találta el, és amikor a földre kerültem, Mads Hoxer rám esett. Egyszerűen balszerencsés eset volt, mert ekkor sérült meg a vállam. Möller a meccs után bejött az öltözőbe és elnézést kért, én pedig elfogadtam. Ilyesmi megtörténhet egy kézilabdameccsen. Nem hiszem, hogy bárki szándékosan bántaná a másikat”nyilatkozta.

Nilsson azt mondta, akkor biztos volt benne, hogy hosszabb időt ki kell hagynia, de azóta jó híreket kapott.

„Valószínűleg csak kettő-négy hetet kell kihagynom” – tette hozzá.

Érdekesség az aalborgi csapat házatájáról, hogy immár tizenharmadik éve pozitiv pénzügyi mérleget produkál az egyesület. Ebben az évben 5000 eurós adózás előtti pluszt mutatnak ki köszönhető az csapatot támogató több mint 500 szponzornak illetve a nézőknek akik a szezon bérleteket elkapkodják.

Szeptember 28., csütörtök
Férfi BL, B csoport, 3. forduló
18.45: GOG (dán) – Telekom Veszprém

Emil Madsen(GOG) Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark
Emil Madsen(GOG) Fotó: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

Csütörtökön a Telekom Veszprém a GOG vendége lesz, és a dán bajnok számára ez a csata az igazi értékmérő. Az együttes ugyanis nagyon hektikusan kezdte a szezont, Ian Marko Fog edzőnek mindössze öt hivatalos meccs és 53 munkanap adatott meg. Ahogy fogalmaztak, totális félreértés volt a nyári kinevezése, de úgy tűnik, azért a csapat kezd kicsit kilábalni a hullámvölgyből.

A csapat ugyan megérezte a menesztést is, hiszen csupán 36-36-os döntetlent ért el a Holstebro ellen (immáron Fog nélkül), de aztán múlt szerdán győzött Plockban 30-26-ra, a hétvégén pedig 37-25-re elintézte a Koldingot is.

Ami rossz hír, hogy a csapat minden bizonnyal nélkülözi majd az egyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok irányítót, a 38 éves Morten Olsent, aki a Kolding ellen már csak a lelátón kapott helyet.

„Éreztem a bemelegítés végén, hogy kicsit fáj a vádlim. Nem hiszem, hogy szakadás, szerintem csak húzódás, de nem mertem kockáztatni”nyilatkozta.

A csapatot több sérülés sújtja, ráadásul a Veszprém elleni csata után két nappal a bajnokságban pedig az Aalborggal találkozik.

„Nagyon jól kezdtünk a Bajnokok Ligájában, van négy pontunk és most jön egy hazai meccs a Veszprém ellen. Nagyon szeretnénk nyerni, mert ez megkönnyíthetné az életünket a csoportban” – tette hozzá.

A Veszprém ugyancsak két győzelemmel nyitott, előbb győzött Magdeburgban 33-28-ra, majd otthon 33-31-re verte a Montpellier-t.

„Fiatal és futós ellenfél vár ránk, nem csoda, hogy támadásban erős. Fegyelmezetten kell majd támadnunk annak érdekben, hogy elkerüljük a lerohanásból szerzett góljaikat. Védekezésben pedig türelmesnek kell maradnunk és figyelnünk kell az átlövőikre” nyilatkozta a magyar csapat svéd jobbszélsője, Lukas Sandell.

A felek tavaly is egy csoportban voltak, akkor a Veszprém 31-30-ra nyert Dániában, a GOG pedig 37-36-ra Magyarországon.

Érdekesség a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a csütörtöki Bl-meccs után a dán csapatnak nem sok ideje lesz kipihenni a csütörtöki mérkőzés fáradalmait, hiszen a szombaton 16.10-tőlca dán bajnokság szuper rangadóját játszák majd hazai pályán az Aalborggal.

A további BL-mérkőzésekről a hatosfal Facebook oldalán érdemes tájékozódni.

Kapcsolódó tartalom: