KÉZILABDALEGFRISSEBB

Dopping miatt érhet véget a BL-győztes kapus pályafutása

Szombaton még csak annyit írt meg a svéd sportsajtó, hogy egy válogatott kézilabdázó kokainhasználat miatt megbukott a doppingvizsgálaton, hétfőre azonban kiderült, kiről van szó. A 41 éves, 71-szeres svéd válogatott kapus, Dan Beutler pályafutásának lehet, ez jelenti a végét.

Ugyan a hétvégén nem nevezték még meg, hogy ki az a svéd válogatott játékos, akik kokainhasználaton kaptak, a dán Tv2 azonban hétfőre kiderítette, hogy Dan Beutlerről van szó. 

Dan Beutler régebben volt a svéd válogatott kapusa Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

A 41 éves svéd válogatott kapus azért érdekes a dánok számára, mert márciusban megállapodott a GOG csapatával, amely egyéves szerződést kínált neki. A kézilabdázó akkor úgy fogalmazott, nagyon jó ajánlatot kapott, sohasem játszott a dán ligában, és ez a szezon lesz számára az utolsó.

Beutler a pályafutása során három csapattal is szerepelt a német Bundesligában, 2003 és 2011 között a Flensburgot erősítette, és nyert vele bajnokságot (2004) és Német Kupát (2004, 2005). 2011-ben a Hamburghoz szerződött, amellyel 2013-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját.

2013-ban rövid ideig Katarban légióskodott, majd a svéd IFK Kristianstad (2013-2014), az iráni Samen al-Hojaj (2014) és a német TBV Lemgo (2015) következett. 2015 nyarától a svéd HK Malmöben véd. 

A svéd Expressen (még névtelenül) szombaton megszólaltatta: „Nem mondhatok semmit, hiszen az ügyet még vizsgálják. A legnagyobb álmom hogy újra kézilabdázhassak” – nyilatkozta akkor. 

A svéd szövetség jelenleg arra vár, hogy a vétkes kéri-e a B próba elemzését. Amennyiben az is pozitív lesz, az ügy a svéd doppingtanács elé kerül, az dönt majd a büntetésről.

A TV2 SPORT megpróbálta elérni a GOG vezetőit, de nem járt sikerrel.

szerző,: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!