KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Elszállt a jó hangulatú kézilabda-Eb minden reménye

Óriási dán csalódás: a miniszter maximum 500 nézőt engedélyez a decemberi kézilabda-Eb mérkőzéseire.

Kézilabda-Eb, csak 500 ember lehet a csarnokban, a képen Kathrine Heindahl.  Fotó Charly Triballeau Ritzeau Scanpix
Kézilabda-Eb, csak 500 ember lehet a csarnokban, a képen Kathrine Heindahl. Fotó Charly Triballeau Ritzeau Scanpix
Csak félezren lehetnek a a mérkőzéseken

Joy Mogensen kulturális miniszter egy hétfői találkozón azt mondta nekünk, hogy minden mérkőzésre csak 500 szurkolót engedhetünk be. Ez rendkívül kiábrándító, mert úgy érezzük, hogy nem hallgatnak ránk” – idézte Per Bertelsent, a Dán Kézilabda Szövetség elnökét az Ekstra Bladet 

Valóban kissé lapos hangulat lesz, amikor december 4-15-e között a dánok a norvégokkal közösen megrendezik a női Európa-bajnokságot. 

Sokáig élt a remény, hogy a pandémia ellenére azért enyhül a szigor, de hétfőn minden remény elszállt, amikor Per Bertelsen elnök és Morten Stig Christensen főtitkár részt vett egy találkozón Joy Mogensen kulturális miniszterrel.

„A minisztertől kapott visszajelzés az, hogy meccsenként csak 500 nézőt engedhetünk be. Nagyon kiábrándító, mert 4300 és 3500 néző esetére is bemutattunk terveket. De egyáltalán nem érezzük, hogy hallgatnának ránk. Olyan érzésem van, mintha párnával ütnének minket ” – mondta az Ekstra Bladetnek a csalódott Bertelsen.

Per Bertelsen  Dán Kézilabda Szövetség elnöke Fotó: Ernst van Norde.
Per Bertelsen  Dán Kézilabda Szövetség elnöke. Fotó: Ernst van Norde.
Leállították a jegyértékesítést.

A Dán Kézilabda Szövetség szerdán elnökségi ülést tartott, ahol abban is megállapodtak, hogy leállítják a jegyértékesítést, hogy a dánok ne jussanak olyan jegyekhez, amelyeket egyáltalán nem használhatnak.

Azonban csütörtök délután még mindig lehetett belépőt váltani a Kézilabda-EB-re, a herningi Jyske Bank Boxen egész területére, mind a három jegykategóriában (285, 360 és 485 dán koronáért).

Bertelsen elmondta, azért csalódott, mert így a válogatott kilátásai is gyengébbek, mennyivel jobb lenne nagyszerű légkörben, több néző előtt, egy olyan létesítményben, ahová normális körülmények között 12 500-an is beférnek. 

Olyan sok bejárat van, nagyon jók a wc-körülmények. Hogy miért csak 500 embert engedünk be, egyszerűen nem értem. Sok éven át foglalkoztam a logisztikával, de ezúttal nem látom a hatóságok logikáját. Egyáltalán nem hallgatták meg mit szeretnének a sportklubok, mintha a falnak beszélnénk”

Egy kisvárosi Bavnehøj Hallen és a Herning Boxen között óriási különbség van mind a két helyre ugyan azok a szabályok vonatkoznak. A meghozott döntéseknek semmi értelme nincs” -mondta Per Bertelsen.

Sandra Toft és a dán válogatott játékosai Fotó Lars Poulsen
Sandra Toft és a dán válogatott játékosai Fotó Lars Poulsen

A szövetség kiszámította, hogy az Európa-bajnokság költségvetését hogyan lehet nullára kihozni. Általában a jegyértékesítés az egyetlen bevétel, amely nyereséget biztosíthat.

Sokkal nagyobb lesz a szurkolói deficit miatt, determészetesen elvárjuk, hogy a kormány lépjen és segítsen nekünk, hogy a hiány így fedezhető legyen” – tette hozzá.

A dán labdarúgó klubok is nehezményezik a kormány döntését, kifejezetten nem értik, miért csak 500 ember lehet a stadionokban, hiszen a Tivoliban (koppenhágai vidámpark) több ezren vannak. De az IKEA-ban is rengetegen járnak, nem beszélve arról, hogy eddig senki nem betegedett meg sporteseményeken, áll a klubok érveik mellett.

Kiemelt kép: Lars Poulsen.