KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 18.fordulójában: Újra élen az FC Koppenhága

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 18. fordulója, ahol 15 gól született a tavaszi első játéknapokon A februári hidegben 55.844 ezer néző (átlagban 9307néző) látogatott ki a stadionokba.

A februári hideg estéken is 55. 844 néző látogatott ki a 3F Superliga 18. forduló mérkőzéseire. Fotó: Superliga.dk
A februári hideg estéken is 55. 844 néző látogatott ki a 3F Superliga 18. forduló mérkőzéseire. Fotó: Superliga.dk
Soenderjyske – Aarhus GF 2-3 (2-1) 2746 néző

14. perc után kettő nullára vezetett a hazai csapat, és ekkor már mindenki arra gondol, hogy megkezdheti a felzárkózást a tabellán a soenderjyllandi csapat. Az Aarhus még az első félidőben szépíteni tudott, majd az 58.percben egyenlítettek. A 91.percben aztán eldőlt a három pont sorsa. Egy ártalmatlannak látszó vendég kísérletnél a hazai csapat ausztrál válogatott kapusa Thomas nyúlt szerencsétlenül a labdához, ami a hasa alatt a gól vonalon túlra került.

Az eset az összefoglalóban, de a vendégcsapat Instagramján is megtekinthető.

Silkeborg – Vejle 3-0 (1-0) 6144 néző

A 3F Superliga újonca a Silkeborg jó focit játszott az ősszel, ezt a formát átmentették a februárra is. Ötletes támadó játék, jó védekezés, csak 16 kapott gól ennél kevesebbet (13 gól) csak a listavezető FC Koppenhága kapott. A Vejle elleni 74%-os labdabirtoklással, nagy mezőnyfölényben játszó hazai csapat megérdemelt a három pontot a szépszámú hazai közönsége előtt.

FC Midtjylland – Aalborg 0-2 (0-1) 9004 néző

A forduló meglepetése az Aalborg győzelme. Az FCM kapufákig eljutott, egy gólt les miatt érvénytelenítettek, ennek ellenére a helyzeteit jól kihasználó vendég csapat nem érdemtelenül jutott a három ponthoz.

FC Nordsjaelland – Bröndby 0-2 (0-0) 8052 néző

Mi lesz a bajnokkal, -írtuk a tippajánlónkban– amikor a két legjobbját eladta a télen. A válasz hamar érkezett, a tunézia, de a Bröndby utánpótlásából felkerült 20éves Anis Slimane gól és gólpassza jelezte vannak még tartalékjai a sárga-kéknek. Az FCN labdabirtoklásban fölényben volt, de a kapu előtt már nem igazán találták fel magukat a farumi fiatal tehetségek.

FC Koppenhága – Odense 2-0 (1-0) 26.225 (!) néző

Az FCK kihasználta az FC Midtjylland botlását és győzelmével átvette a vezetést a tabellán. Bár az eredmény papírforma hazai győzelmet mutat, de a vendégek több nagy helyzetet is kihagytak, míg a hazai csapat egy szerencsés szabadrúgás góllal szerzett vezetést az első félidőben. Az Odense mezőfölényét a 63% labdatartás is mutatta, de mint tudjuk a focit gólra játsszák, és ezt most a fővárosi csapatnak sikerült.

Randers – Viborg 0-1 (0-1) 3673 néző

Egy újabb kupacsapat kapott ki otthon a bajnokságban. Ahogy a FCM, így a Randers sem tudta a hétközi Európa Konferencia Liga mérkőzése után megnyerni a bajnoki találkozóját, hiszen mind két csapat fél szemmel a nemzetközi kupaporondra is koncentrál. Bár a Randers mindent megpróbált az új edzővel érkező Viborg ellen, próbálkozásaik rendre elkerülték a kaput vagy a jó védő vendég kapusban akadtak el.

A 3F Superliga állása a 18.forduló után. Fotó Superiga.dk

Kiemelt kép: Superliga.dk