KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Bravúrra készül az ETO ellen a csalódott Team Esbjerg

Nem akármilyen párharcban védte meg a címét az Odense női kézilabdacsapata, amely az alapszakasz megnyerése után a rájátszásban is a legjobbnak bizonyult. A fináléban a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, és ott a Győri Audi ETO KC elleni szombati elődöntőre készülő Team Esbjerg volt az ellenfél, amely ugyan május 24-én 31-27-re kikapott idegenben, majd 28-án alaposan, 35-28-ra visszavágott.

 Balról Michala Møller (Team Esbjerg 4), Henny Reistad  (Team Esbjerg 25)és Sanna Charlotte Solberg (Team Esbjerg 24). Fotó: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 Balról Michala Møller (Team Esbjerg 4), Henny Reistad (Team Esbjerg 25)és Sanna Charlotte Solberg (Team Esbjerg 24). Fotó: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

A döntő, harmadik összecsapáson is sokkal jobban kezdett, az első félidőben többször is vezetett hat góllal, de a szünetre csak 14-11 állt a neve mellett. Az előnyét 21-20-ig meg is tartott, azonban az Odense óriásit hajrázott, a nagyszerűen védő Althea Reinhard vezérletével a mérkőzés utolsó szakaszát 5-3-ra hozta, és végül 25-24-es sikerrel megvédte a címét (az utolsó másodpercben Mette Tranborg még egyenlíthetett volna, de a kapufát döngette meg).

„Természetesen csalódott vagyok, sajnos a mérkőzés sorsdöntő részét nagyon elrontottuk. Buta hibákat követünk el”nyilatkozta szomorúan Tranborg.

„Nehéz szavakba önteni a történeteket, mert teljesen szürreális. Ilyen hangulatban csak nyerhettünk otthon, alig hiszem el. Túl sok volt az idegesség a végén, de döntőhöz méltó csata lett belőle”mondta a balátlövő Mie Höjlund

Ulrik Kirkely, az Odense edzője büszke arra, hogy ismét sikerült bajnoki címet szereznie.

„Először aranyérmet nyerni fantasztikus dolog, de még nagyobb teljesítmény megvédeni a címet. Nagyon stabilak voltunk az egész szezonban, összességében úgy gondolom, igazságos, hogy dán bajnokok lettünk” vélte.

De azt beismerte, rendkívül nehéz volt a mindent eldöntő összecsapást behúzni.

„Nagy nyomás alatt voltunk az első félidőben, túl sok labdát elszórtunk. Ezen a szünet után sikerült javítani, Úgy érzem, a végén mentálisan kerekedtünk felül” – tette hozzá. A hazai csapat legeredményesebb játékosa a holland jobbátlövő, Dione Housheer volt tíz góllal (10 / 12, 83.33% )

Esbjergi kollégája, Jesper Jensen bosszankodott, hogy ekkora előnyről elbukták az aranyérmet, szerinte a hajrában egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a kiválóan védő Reinhardttal.

„Két olyan csapat játszotta a döntőt, amelynek fantasztikus szezonja volt. Mindkét fél megérdemelte volna az aranyat. Úgy gondolom, kitűnő szezont vívtunk, de most csalódottak vagyunk az ezüst miatt” – mondta. Hozzátette, gyorsan el kell felejteni a kudarcot, hiszen a hétvégén nagy feladatok várnak rájuk.

„Jelenleg fél napjuk van a játékosoknak, hogy regenerálódjanak. Ilyen csata után vannak, akiknek több időre van szükségük, mint másoknak. De amikor meglebegteted előttük a Bajnokok Ligája-elődöntőt, akkor a csalódottságuk ellenére nagyon is koncentrálni fognak.”

A szombati elődöntőben nem számít esélyesnek a csapat, de ez Jensen szerint nem döntő tényező.

„Hatalmas meccs lesz ez a klub számára. Élveznünk kell a helyzetet, és meg kell adnunk magunknak a lehetőséget, hogy legyőzzük a magyar csapatot. Készek leszünk egy jó meccsre” – ígérte. A dánok csütörtökön utaznak Budapestre.

A harmadik helyet a Herning-Ikast csapata szerezte meg, miután a Viborgot 29-21-re legyőzték. A mérkőzésen nem lépett pályára Sabina Englert, aki 13 év után távozik az ikasti csapattól és az Arhus Unitedhez igazol.

A német kapus csalodottan nyilatkozott a mérkőzés után a TV2 Sport kameráinak, és élesen bírálta az edzőjét aki nem segített neki.

“Mondtam neki, hogy sokszor rosszul érzem magam, nehezemre esett edzésre menni és a belépni a csarnokba. Sosem kaptam tőle választ, nem segített.”

“Boldog vagyok, hogy elmegyek innen, és hogy továbbléphetek. Elköszönök tőle, de nem fogok beszélni vele, mert máskor sem történt semmi” mondta Englert.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Claus Fisker/Ritzau Scanpix