KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Gulldén extra örömmel várja a budapesti Final Fourt

Azt február óta tudni lehet, hogy Isabelle Gulldén a szezon végén felbontja szerződését a Vipers női kézilabdacsapatában, azonban a szezont szeretné sikerrel zárni. A norvégok bejutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, Gulldén pedig boldog, hogy rákbetegséggel küzdő húga, Rebecca is ott lehet a budapesti lelátón.

Isabelle Gulldén és testvére Rebecca. Fotó Privát/ vg.no
Isabelle Gulldén és testvére Rebecca. Fotó Privát/ vg.no

Amint arról korábban beszámoltunk, november elején derült ki, hogy a svéd klasszis testvére méhnyakrákban szenved. Gulldén akkor elmondta, szeretne vele több időt tölteni, így amikor kérte a klubot, hogy bontsák fel a szerződését, a Vipers vezetői megértették őt.

„Végre eljön az az időszak, amikor nem kell állandóan terveznünk, hogy lássuk egymást. Csak abban reménykedem, hogy minden rendben lesz, és lesz még sok évünk, amikor örülhetünk egymásnak” – mondta a kézilabdázó, aki eddig 11 szezont játszott Svédországon kívül.

Az Aftonbladet szerint 2018-ban a Brestbe való szerződésével ő lett a világ legjobban fizetett női kézilabdázója, de a játékos állítja, ez nem volt egyenes arányosságban a boldogságérzetével.

„Három évet töltöttem Franciaországban, ami “pokoli” volt, a mostani időszakhoz képest. A Vipers profi, de mégis családias klub, ahol fontos, hogy a játékosok is jól érezzék magukat.”

Az Eb-ezüst- és bronzérmes irányító a norvég Verdens Gangnak úgy nyilatkozott, az elmúlt hónapokban a húga állapota javult, és a tervek szerint június 4-5-én ott lesz az egész családdal az MVM Dome-ban.

Szeretné, ha a Vipers folytatná nagyszerű sorozatát, a norvég csapat ugyanis a legutóbbi 11 meccséből 10-et megnyert a Bajnokok Ligájában.

„Álom lenne aranyéremmel zárni ennyi év után ezen a szinten” – mondta.

Két klasszisnak is oda az Eb?

Súlyos veszteség érte a dán és a norvég kézilabda-válogatottat. A szerdai, Viborg-Esbjerg bajnoki elődöntőn súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett a nyártól Győrben kézilabdázó Line Haugsted. A világ egyik legjobb védőjátékosa nyolc góljával a hazaiak legeredményesebbje volt, kiválásával azonban a Viborg összeroppant és végül elbukta a fináléba jutást.

A dán sajtó és a klub egyelőre semmit sem írt arról, mennyit kell kihagynia a játékosnak.

Az viszont majdnem biztos, hogy a Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban rendezendő, novemberi Európa-bajnokságon nem lehet ott Camilla Herrem. A Sola 35 éves, egyszeres olimpiai, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok balszélsője úgy döntött, a nyarat arra használja fel, hogy rakoncátlankodó Achillesét május 25-én megoperáltatja.

„Fáj minden alkalommal, amikor sétálok vagy futok. Mostanában sokkal rosszabb lett. Annyira fáj, hogy alig várom, hogy vége legyen egyszer” – nyilatkozta.

A Tv2.no szerint négy-hat hónapig nem kézilabdáznia, így valószínűleg túl korai lenne számára az Európa-bajnokság, amelyet idén novemberben rendeznek.