KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: akár minden eldőlhet a hétvégén

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff 9. fordulójával folytatódik, és ha úgy alakulnak, minden eldőlhet. Mert az eredmények alakulhatnak úgy, hogy az FCK bajnoki címet, a Silkeborg pedig bronzérmet ünnepelhet, míg az alsóházban a Vejle is elbúcsúzik. Ha mégsem ez történne, akkor egy hét múlva az utolsó forduló dönt.

A 3F Superliga felsőház állása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga felsőház állása. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
16.00:
Randers – FC Köbenhavn

Ha úgy alakulnak az eredmények, akár már a hétvégén bajnokot avathat a dán élvonal, az FCK ugyanis két fordulóval a szezon vége előtt hárompontos előnnyel vezet a Midtjylland előtt.

A 13-szoros bajnok fővárosiak legutóbb 2019-ben ünnepelhettek aranyérmet, most papíron az utolsó meccsen aratott négy pont biztos siker ér, de minden bizonnyal a három is elég lenne a jobb gólkülönbség miatt. Ha pedig legyőzi a Randerst, az FCM pedig nem tud nyerni hétfőn Silkeborgban, akkor matematikailag is eldől minden.

A Randersnek már nem érdemes a bronzéremről álmodnia, ahhoz csoda kellene. A szakvezetés nem számíthat Marvin Egho, Joel Kabongo, Mikkel Kallesöe, Mattias Andersson és Alhaji Kamara játékára. Stephen Odey visszatért az eltiltásból, de hasonló okok miatt most Simon Graves hiányzik.

Az FCK a sérült Victor Kristiansen és Zeca, illetve az eltiltott Kevin Diks és Nicolai Boilesen nélkül áll fel, de David Khocholava és Jens Stage újra játékra kész.

Tippünk: 2

18.00: AaB – Bröndby

Az Aalborg öt, a Bröndby tíz forduló óta nyeretlen, azonban utóbbi a csütörtöki, Midtjylland elleni 2-2-es döntetlennel lehet, döntően befolyásolta az aranyéremért folyó küzdelmet.

A hazaiaknak kell a győzelem, mert még él a bronzérem reménye. A legutóbbi két találkozáskor legyőzte riválisát, hazai pályán pedig 2018. október 7-e óta nem kapott ki a Bröndbytől. Most sem fog…

Az aalborgiaknál Magnus Christensen, Rufo és Rasmus Thelander sérült, Lucas Andersen szereplése a fájós térde miatt kérdéses, de Anders Hagelskjaer és Malthe Höjholt visszatért az eltiltásból. A vendégeknél Andreas Maxsö eltiltott, Kevin Mensah sérült.

Tippünk: X, 1

HÉTFŐ
19.00:
Silkeborg – Midtjylland

A forduló rangadóját a JYSK Parkban játsszák, ahol a Silkeborgnak egy győzelem a biztos bronzérmet, a Midtjyllandnak a három pont pedig a bajnoki álmok életben tartását jelenti.

A felek idei három mérkőzését egyaránt az FCM nyerte: tavaly augusztusban otthon 3-0-ra, idén márciusban, idegenben 1-0-ra, majd április 4-én hazai pályán 3-2-re. A Silkeborg 2016. december 1-jén verte legutóbb riválisát.

Nagy dilemma, hogy mi legyen, de valami azt súgja, a hazaiak eldöntik a bajnoki címet.

Tippünk: X, 1

A 3F Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk
ALSÓHÁZ
VASÁRNAP
14.00:
Nordsjaelland – Vejle

Még élnek a Vejle bennmaradási reményei, de ehhez az április harmadika óta veretlen rivális otthonában kellene újabb bravúrt végrehajtania.

A hazaiaknak egy pont a matematikailag is biztos bennmaradást éri, de a csapat inkább a győzelemben gondolkodna, akkor is, ha Jonathan Amont és Adamo Nagalót nem küldheti pályára.

A vendégek létfontosságú három pontot szedtek össze csütörtök este az AGF ellen, így egy szép utolsó hajrával még biztosíthatják a bennmaradást. Ami rossz hír, hogy Raul Albentosa és Arbnor Mucolli is eltiltott.

Tippünk: 1, X

14.00: OB – SönderjyskE

Annyiszor eltemettük már a SönderjyskE csapatát, hogy mi is meglepődtünk, amikor a legutóbbi fordulóban tényleg eldőlt a sorsa. A kieső szeretne szépen búcsúzi az élvonaltól, de pont egy olyan rivális otthonába látogat, amely még harcban áll a 7. helyért és az európai kupaszereplésért. Ilyen helyzetben pedig nincs kegyelem…

Az odenseieknél Mikkel Hyllegaard, Tarik Ibrahimagic és Ryan Johnson Laursen sérült, de kérdéses Mihajlo Ivancevic és Sander Svendsen szereplése is. Kasper Larsen eltiltott, így főhet a szakvezetés feje a középső védő posztot illetően, főleg ha Ivancevic nem játszhat.

A SönderjyskE most már akár kísérletezgethet is, ami biztos, hogy Patrick Banggaarddal, Emil Berggreennel, Emil Holmmal, Duplexe Tchambával és Kristofer Kristinssonnal nem számolhat a szakvezetés.

Tippünk: 1

20.00: Viborg – AGF

Az OB mellett a Viborg is a nemzetközi szereplésre hajt, és jobban is áll, hiszen egy pont az előnye a rivális előtt. Hogy ezt megtartsa, nyernie kell az AGF ellen, amelyet viszont a kiesés réme fenyeget.

Ebből mi lesz? Szerintünk hazai siker… akkor is, ha a csapat öt forduló óta nyeretlen és Tobias Bech nem játszhat.

Az aarhusiak tudják, hogy ha elviszik mind a három pontot, szinte biztosan túlélik a szezont. Zach Duncan és Benjamin Hvidt egész tavasszal hiányzott, de az elmúlt fordulókat Eric Kahl is kihagyta.

Tippünk: 1

Kapcsolódó Tartalom: