KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: folytatódik az őrült versenyfutás az aranyért

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff 8. fordulójával folytatódik, amelyben továbbra is tart a nagy harc az aranyéremért. Ugyan az FCK elherdálta komoly előnyét, egy ponttal még mindig a Midtjylland előtt áll, ez pedig – ha mostantól nem hibáznak a fővárosiak – elég lehet a végső diadalhoz.

A 3F Superliga playoff 8. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga playoff 8. fordulójának párosítása. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
SZERDA
18.00:
Randers – AaB

Matematikailag mindkét csapat odaérhet még a dobogóra, de azért a papírforma szerint a negyedik hely a realitás inkább – az a pozíció, amely értékes, hiszen akár nemzetközi kupaszereplést is érhet.

A hazaiak két győzelem után a hétvégén kikaptak Silkeborgban, de Thomas Thomasberg edző annak örülhet, hogy a régebb óta hiányzó Alhaji Kamara, Joel Kabongo, Marvin Egho és Mikkel Kallesöe mellett mindenkire számíthat.

Az aalborgiak egy négyvereséges sorozatban vannak, kérdés, kilábalnak-e belőle. Pláne úgy, hogy két kulcsember, Anders Hagelskjaer és Malthe Höjholt eltiltását tölti, emellett Magnus Christensen, Rufo és Rasmus Thelander szereplésére sem számíthat a szakvezetés. Ugyanakkor Pedro Ferreira hosszú sérülés után visszatért a keretbe.

Tippünk: 1, X

20.00: FC Köbenhavn – Silkeborg

Gödörben van az FCK, amely szép lassan elherdálta az előnyét. A koppenhágaiak a legutóbbi három bajnokin mindössze két pontot szereztek, és már csupán egy ponttal állnak a Midtjylland előtt. Ami persze elég is lehet, ha a hátralévő három bajnoki megnyerik. De megnyerik?

Csütörtökön a bombaformában lévő Silkeborgot látják vendégül az eltiltott Kevin Diks és a sérült Jens Stage, Nicolai Jörgensen és Victor Kristiansen nélkül.

A silkeborgiak a legutóbbi hat bajnokit megnyerték, már tisztán bronzérmesek, és ilyen menetelés után nem engednék ki a kezükből az érmet. Kent Nielsen csapata szenzációs, messze a leglabdabiztosabb csapat a Superliga-ban, és ez jól látszik a statisztikákon is: a játékosai birtokolták a legtöbbet a labdát ebben a szezonban és ők adták a legtöbb sikeres passzt.

Ezúttal Milan Massop, André Calisir és Gustav Dahl hiányzik, de a pontszerzésre így is jók lehetnek.

Tippünk: X

CSÜTÖRTÖK
20.00:
Midtjylland – Bröndby

Nagy hajrával szinte utolérte riválisát, az FCK-t a kupadöntős Midtjylland. Amely úgy számol, ha marad a tendencia és a jó forma, a rivális pedig nem talál még magára, akár a mostani fordulóban átveheti a vezetést a tabellán.

A vasárnapi, aalborgi 2-1-es siker azonban vezéráldozatokkal járt. A már sérült Elias Olafsson kapus és a védő Paulinho mellett kidőlt Nikolas Dyhr és Mads Döhr Thychosen is (előbbit le is kellett cserélni). Különösen a szélsővédő posztjain lehet így problémája a csapatnak – ráadásul Pione Sisto szereplése is kérdéses.

A Bröndby március 6-a óta nyeretlen, azóta kilenc meccsen csupán két pontot kapart össze – legutóbb éppen az FCK ellen vívott 1-1-es döntetlent. A vendégeknél most visszatérhet eltiltását követően Andreas Maxsö és Anis Ben Slimane, de Kevin Mensah még sérült.

Tippünk: 1

A 3F Superliga felsőházának állása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga felsőházának állása. Fotó: Superliga.dk
ALSÓHÁZ
SZERDA
18.00:
SönderjyskE – Nordsjaelland

Kapaszkodik az utolsó szalmaszálba, de most már valóban csak minimális esélye maradt az utolsó helyen szerénykedő SönderjyskE csapatának, amely még kilenc pontot szerezhet ugyan, de nyolcpontos hátrányban van a bennmaradáshoz képest.

A haderslave-i csapat a hat forduló óta veretlen Nordsjaellandot fogadja, és csak a győzelem számít, minden egyéb esetben elől a sorsa. Henrik Hansen együttese az utóbbi időben Emil Berggreen nélkül szerepelt, és a csatár szerdai szereplése is kérdéses, csakúgy, mint Emil Holm, Kristofer Kristinsson és Abdulrahman Taiwo játéka. Marc Dal Hende eltiltott.

A vendégek – ahogy a dán sajtó fogalmazott – a senki földjén vannak, ugyanis a kiesés veszélye sem fenyegeti őket, de a hetedik hely megszerzése is távol áll tőlük. Erik Marxen továbbra is sérült.

Tippünk: X, 1

CSÜTÖRTÖK
18.00:
Vejle – AGF

Még akár izgalmas is lehetne a véghajrá, amennyiben a Vejle nyerne az AGF ellen, így ugyanis a felek között három pontra csökkenne a különbség. A hazaiak erre is hajtanak, hiszen szeretnének ősztől is a legjobbak között szerepelni.

A statisztika szerint lehet is esélyük, hiszen a tavaly szeptemberi, aarhusi 1-0-s vereség után februárban 3-2-re nyertek hazai pályán (a győztes gólt a francia középpályás, Mouhamadou Drammeh a 100. percben szerezte!), legutóbb öt hete pedig gól nélküli döntetlenre végeztek idegenben.

Tippünk: 1

18.00: OB – Viborg

A dán bajnoki rendszer érdekessége, hogy az alsóház csapatai előtt is elhúzza a mézesmadzagot: a 7. helyezett csapat ugyanis egy playoff párharcban megmérkőzhet a felsőház negyedikjével az európai kupaindulásért.

Jelenleg a Viborg 37 ponttal nyerő pozícióban van, de az OB csak egy ponttal követi. Így aztán a csütörtöki, odensei csata nagyon fontos lesz.

A szezonbeli meccseket tekintve a Viborg az esélyesebb, hiszen két hazai 1-1-es döntetlen mellett egy idegenbeli 3-2-es sikert tud felmutatni. De lehet, egy hazai siker mindent felülír.

Tippünk: X, 1

A Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk
A Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk