KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Súlyos beteg húga miatt távozik a Vipers klasszisa

Meglepte a Vipers Kristiansand szurkolóit, hogy a csapat egyik sztárja, az irányító Isabelle Gulldén bejelentette, a szezon végén távozik és hazatért Svédországba.

Isabelle Gulldén a Vipers mezében. Fotó : Tor Erik Schroder/TT-NYHETSBYRAN
Isabelle Gulldén a Vipers mezében. Fotó : Tor Erik Schroder/TT-NYHETSBYRAN

A 32 éves svéd – aki tavaly nyáron érkezett a francia Brest Bretagne csapatától – személyes okokkal indokolta távozását, ezt az Aftonbladetnek nyilatkozva pontosította is.

„A húgom, Rebecca rákos. A kézilabda nagyon keveset jelent egy ilyen helyzetben” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy hároméves szerződést írt alá Lugi csapatval.

„November elején derült ki, hogy méhnyakrákban szenved. Agresszív fajta, sohasem tudhatod, hogy mi fog történni. Eddig jól reagált a kezelésre, reméljük, hogy ez így is folytatódik.”

Gulldén elmondta, nehéz ennyire távol lenni tőle, de jelenlegi klubja nagyon segítőkész, akkor mehet haza, amikor csak akar.

„A külföldön eltöltött évek után felismertem, hogy van valami, ami fontos. Elég volt ennyit távol az otthontól, szeretnénk hazaköltözni, a családom közelében élni és normális életet kezdeni. Ugyanakkor, amíg itt vagyok Norvégiában, igyekszem a legjobbat kihozni belőle.”

A kézilabdázó nagyon hálás a Vipersnek, mert megértette a helyzetét és nem gördített akadályt a szerződés felbontása elé.

„Nagyon jól érzem magam itt, az emberek fantasztikusak. Nehéz volt meghozni a döntést, de mégis ezt éreztem a helyesnek.”

Bella a férjével és 2,5 éves kisfiával költözik haza, a család már talált is házat Lund környékén. A Lugival hároméves szerződést kötött, de a játék mellett már az edzősködésbe is belekóstol az ifjúsági csapatnál.

„Még három évig játszanék, amíg a testem bírja. De ez sokkal kisebb terhelés lesz, mint az elmúlt években.”

Kiemelt kép: Tor-Erik-Schroder-TT-NYHETSBYRAN