KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 8. fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 8. fordulója. A hat mérkőzésen 15 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 69.388 (átlagban 11. 564) néző. Az FC Nordsjaelland idegenben nyert és továbbra is vezeti a tabellát a sorozatban ötödik mérkőzésén három pontot szerző Randers FC előtt.

A 3F Superliga 8. fordulójának rangadóját Aarhusban játszották. Fotó: Superliga.dk
FC København – Silkeborg IF 1-0 (24.896 néző)

A 3F Superliga címvédő a Bajnokok Ligájára készülve előkerült a pénteki játéknapra, méghozzá az előző szezon meglepetés csapatát fogadhatta ezúttal Jess Thorup legénysége.

A kissé ismerkedős stílusban kezdődő találkozót inkább a vendégek irányították az első negyedórában. Helyzetük is akadt, de nem forgott komoly veszélyben Mathew Ryan kapuja. Aztán beindult egy hullámzó állapot, aminek az eredménye negyven lövés lett, de pocsék helyzetkihasználást mutat az a tény, hogy mindössze kilencszer találták el a kaput a felek, gólt pedig egyedül Viktor Claesson tudott szerezni, aki Victor Kristiansen beadását továbbította fejjel a vendégek kapujába.

Noha Kent Nielsen mindent megpróbált, sőt az utolsó tíz percre már gyakorlatilag az összes épkézláb támadóját felküldte, ennek nem volt jelentősége, mert nem lettek pontosabbak, így végül pont nélkül távoztak a Parken Stadionból.

Odense BK – Viborg FF 1-2 (12.437 néző)

Két győztes mérkőzés után nagy reményekkel várhatták a Nature Energy Park szurkolói, hogy a kedvencek Jacob Friis alakulatát fogadhatták, akiknek hullámzó formájában benne volt egy esetleges botlás.

Minden előjel ellenére a vendég zöld mezesek kezdték jobban a találkozót, a hazaiak pedig inkább abban hittek, hogy képesek lesznek a letámadásukkal zavart okozni és azt követően gyorsan átmenni védekezésből támadásba. A kiegyenlített első játékrészben több helyzete akadt a vendégeknek, de gólt mégis Bashkim Kadrii szerzett egy nagy hibát kihasználva, hatalmas örömöt okozva a kilátogató drukkereknek.

Fordulás után a játék képe nem sokban változott, egy dolgot leszámítva, hogy jött Jay-Roy Grot fejese, ami kiegyenlítette az állást a játékrész feléhez érve, ez pedig kissé megtörte a hazaiak magabiztosságát. A folytatásban ők is egyre többet hibáztak, például akkor is, mikor pont középre sikerült kifejelni egy szöglet után a labdát, annyi szerencséjük még volt, hogy a lövés pocsék lett, de az pont így lett jó Oliver Bundgaard számára, aki közelről megszerezte a vezetést a zöldeknek, s tette mindezt a bemutatkozó meccsén. Az ifjú balhátvéd győztes találatának köszönhetően Andreas Alm csapata ismét pont nélkül maradt és továbbra is a kiesés elleni harcban érdekeltek.

Lyngby BK – Randers FC 0-2 (4.129 néző)

A 3F Superliga nyeretlen újonca ismét hazai környezetben próbálhatta meg első győzelmét összehozni, ám ehhez ezúttal a liga egyetlen veretlen együttese ellen kellett volna bizonyítani, hogy sikerült megugraniuk az osztályváltás jelentette akadályt. 

Freyr Alexandersson fiainak hétről hétre nagyobb nyomással kell megküzdeniük, hogy végre összejöjjön az első siker. Bár a szurkolók lelkesedése töretlen, s nekik már az élvonalban szereplés is örömöt okoz, talán többre vágynak annál, minthogy azt lássák, ahogy az ellenfelek kihasználják a gyermeteg hibákat. Ez történt most is, mikor Thomas Thomasberg egylete a gól nélküli első játékrészt követően nem sokkal a fordulás után megszerezte a vezetést Tosin Kehinde révén.

Ezután jött a már csaknem szokásos „futunk az eredmény után” a hazaiak részéről, aminek a vége egy ráadásbeli kapott gól lett, mikor minden lehetőségek elhibázó csapa labdavesztése után Edgar Babayan 60 métert futhatott a labdával az üresen álló kapu felé, hogy lezárja a három pont sorsát.

REKLÁM

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

AC Horsens – Brøndby IF 0-2 (8.014 néző)

Két nem épp kiszámítható időszakában lévő együttes összecsapását követhette végig az, aki kilátogatott a Casa Arénába, ahol Jens Berthel Askou tanítványai a múlt heti siker után szerettek volna kicsit kiegyensúlyozottabb vizekre evezni egy újabb győzelemmel.

A terv jó volt csak a két évvel ezelőtti bajnokot erről elfelejtették értesíteni, mert a vendégek nagyon bekezdtek, s már a találkozó elején megmutatták, hogy ők bizony három pontért jöttek. Matej Delač már az első játékrészbe be kellett mutasson pár szép védést, hogy ne mozduljon el az eredményjelző a gól nélküli állapotról, de a fordulás után már ő sem tudott segíteni, mert jött a debütáló friss szerzemény, Ohi Omoijuanfo, aki egykori norvég gólkirályként itt is bevette első meccsén az ellenfél kapuját, majd alig tíz perccel később Daniel Wass második asszisztja is megjött, amit ezúttal Simon Hedlund váltott gólra.

A hátralévő fél órában nagyon lelkesek voltak a hazaiak, de az a tény, hogy egyszer találták csak el a kaput, jól jelzi, hogy Niels Frederiksen csapata megérdemelt sikert aratott idegenben.

FC Midtjylland – Aalborg BK 0-2 (8.953 néző)

Az elrajtoló nemzetközi kupaszereplés előtt szüksége lett volna a nemrég kinevezett Albert Capellas együttesének egy pozitív élményre, hogy a kettős terhelés időszakát jó öltözői hangulatban kezdhessék meg.

A spanyol szakember keze nyoma már most rendkívüli módon látszódik a „farkasok” játékán, viszont azzal még ő sem tud mit kezdeni, ha a sorsdöntő pillanatokban rossz döntéseket hoznak a játékosai, márpedig ezen az összecsapáson több ilyen esetet is feljegyezhettünk. Az utolsó passzok, vagy épp a helyzetben lévő hibája azt eredményezte, hogy az első tíz perc alatt két gólos előnye helyet nem változott az eredmény, majd egy vendég akció végén egy távoli Pedro Ferreira bomba utat talált a kapuba.

A folytatás ismét hatalmas hazai fölényben telt, de egy órányi játékhoz közeledve egy kontra végén Allan Sousa ugrott ki és duplázta meg a piros-fehérek előnyét, ami egyben azt is jelentette, hogy elviszik a három pontot Lars Friisék az MCH Arénából. Az mindenképp sokatmondó adat, hogy bár több mint kétszer annyi lövése volt a hazaiaknak, ugyanúgy négyszer találták el a kaput, mint a vendégek.

Aarhus GF – FC Nordsjælland 2-3 (10.959 néző)

A 3F Superliga 8.fordulójának rangadója hétfőre maradt. Melynek a Ceres Park adott otthont, ahová a listavezető Flemming Pedersen alakulata látogatott.

A remek szezon kezdetet produkáló vendégek idegenben is szerettek volna meggyőzően kezdeni, ezt pedig Ernest Nuamah révén össze is jött, aki már a kilencedik percben megszerezte a vezetést. A hazaiakat kissé sokként érte a bekapott gól, de fokozatosan szedték össze magukat és ezzel egyidejűleg a kezdeményezést is magukhoz ragadták, aminek az eredménye, mert Tobias Mølgaard higgadt centerezését Sigurd Haugen váltotta gólra, s egyenlítette ki az eredményt. A játékrész utolsó perceiben ismét a vendégek tudtak veszélyesebben játszani, volt kapufájuk is, majd a ráadás perceiben Frederik Tingager kezezése okán büntetőhöz is jutottak, amit Andreas Schjelderup magabiztosan értékesített.

Fordulás után kicsit megpihentek a felek és a félidő első fele kevésbé volt izgalmas, de aztán egy hazai kapufa törte meg a csendet. Majd egy távoli bomba is veszélyt teremtett, de a gól elmaradt, sőt ahogy az szokott is lenni percekkel később az ellenfél talált be. 

Lasso Coulibaly szerezte meg a sárga mezes vendégek harmadik találatát félig-meddig eldöntve a három pont sorsát, mert bár nagyon nyomott a végén Uwe Rösler csapata, sőt be is tudtak találni Sebastian Grønning révén, de ez már a ráadás utolsó pillanataiban volt, így pedig egy gólt megőriztek előnyükből a „tigrisek” és továbbra is vezetik a tabellát.