KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Katrine Lunde eltökélt az olimpiával kapcsolatban

Esze ágában nincs, hogy abbahagyja a kézilabdát, jelentette ki Katrine Lunde, a Vipers klasszis kapusa, aki 42 évesen is a világ egyik legjobbja, és aki nagyon várja a 2024-es párizsi olimpiát.

Katrine Lunde Fotó/ Kiemelt kép: Beate Oma Dahle
Katrine Lunde Fotó/ Kiemelt kép: Beate Oma Dahle

A kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok dacol a korával, és azt mondta, komoly ambíciói vannak, hogy ott legyen a norvég válogatottal a következő ötkarikás játékokon, ami neki már az ötödik olimpiája lenne.

„Még egyáltalán nem állok készen arra, hogy befejezzem” – nyilatkozta a norvég Tv2-nek. Hozzátéve, hogy válogatott csapattársai, Camilla Herrem és Heidi Löke eltökéltsége is a folytatásra motiválta.

A norvég trió eddig összesen 841 válogatott mérkőzésen szerepelt.

Van valami a csapatunkban és ezekben a lányokban. Addig fogok játszani, amíg ők” – tette hozzá Lunde.

A Vipers Kristiansand klasszisa az elmúlt szezonban többek között vb-aranyat, Bajnokok Ligáját és norvég bajnoki címet nyert. Úgy tűnik, a forma és az életkor nem lehet akadály, az egyetlen dolog, ami a karrier lezárása mellett szólhat, az a családi élet.

Furcsa lenne befejezni a karrierjét egy ilyen jó szezon után. Az, hogy több időt tölthetek a családommal, nehezebb, de most már jól megy. Amíg jól érzem magam edzés közben, addig nincs szándékomban megállni.”

Az általa is említett Camilla Herrem esetében az is kérdéses volt, hogy egyáltalán a novemberi Európa-bajnokságra felépül-e, de három hónappal az Achilles-ín-műtétje után vasárnap visszatért a Sola színeiben, és három góllal részese volt csapata 35-25-ös bajnoki győzelmének a Tertnes ellen.

Camilla Herrem. Fotó: Bjorn S. Delebekk/VG.no_
Camilla Herrem. Fotó: Bjorn S. Delebekk/VG.no_

Ezzel a balszélső sorozatban a 18. bajnoki évadát kezdte meg, de még mindig úgy gondolja, sokat kell dolgoznia, hogy beférjen a norvégok Eb-keretébe.

Azt hiszem, sokkal jobb formában kell lennem. Még hosszú út áll előttem, de fokozatosan haladok, aztán meglátjuk, mire lesz lehetőség a következő hetekben”mondta Herrem.

Reklám

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!

Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!

A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Kapcsolódó tartalom: