KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Fekete nap virradt a GOG kézicsapatára, távozott a legenda

Váratlan hírt jelentett be a GOG férfi kézilabdacsapata, amelynek olimpiai és kétszeres világbajnok irányítója, Morten Olsen bejelentette azonnali távozását.

Morten Olsen

A dán Tv2 csütörtök reggel értesült arról, hogy a korábbi válogatott játékos azonnali hatállyal távozik a klubtól, ezt később a GOG is megerősítette.

A Tv2 információi szerint a csapattársakat szerda este közvetlenül a Porto elleni 35-27-es BL-ben aratott győzelem után értesítették. A hírek szerint a szakítás Olsen és a dán bajnok között hosszú ideje fennálló belső nyugtalanság után következett be. Hogy pontosan mi történt, arról felek egyike sem kívánt nyilatkozni.

Olsennel kapcsolatban már szeptemberben érdekes hírek láttak napvilágot, amikor a klub 53 nap után kirúgta Ian Marko Fog edzőt. Akkor azt a Dániasport is megírta, hogy a csapat nehezményezte, hogy a szakember Morten Olsennel mennyit kivételezett: elnézte neki, hogy nem ment edzésre, de fáradtságra és pihenésre hivatkozva bizonyos meccseken sem kellett pályára lépnie. A játékos ráadásul folyamatosan összeütközésbe került csapattársával, Emil Madsennel is.

„Jól éreztem magam a GOG-nál, de most eljött az ideje, hogy elváljanak útjaink”mondta a veterán kézilabdázó.

A Tv2 Sport kézilabda-szakértője, Bent Nyegaard szerint fekete nap virradt a GOG csapatára, amelyet soha nem felejtenek el a dán kézilabdában.

„A döntés a szezon elején kialakult zűrzavar következménye. Az, hogy egy olyan nagyszerű játékos, mint Morten Olsen távozik, példátlan” – utalt egyebek mellett Ian Marko Fog vezetőedző menesztésére.

„Morten Olsen a GOG legendája. Amikor Németországból hazatért, teljesen biztos volt abban, hogy bajnok lesz nagy szerelmével, a GOG-val. Ez egy szomorú nap a klub számára, hiszen közvetlen előzménye nem volt ennek. Itt az ideje, hogy a GOG elgondolkodjon a gyógyuláson. Elérte azt a szintet, nagyon sok sebből vérzik”tette hozzá.

Morten Olsen 2020-ban csatlakozott a GOG-hoz, kulcsszerepet játszott a csapat legutóbbi két bajnoki címének megszerzésében. A 39 éves irányító 2021-ben 118 meccs után, olimpiai és két vb-aranyéremmel a nyakában vonult vissza a válogatottságtól.

Kapcsolódó tartalom: