KÉZILABDA

Férfi kézilabda: 3 meccses eltiltást ért ez a gyomros. (videóval)

video forrás Tv2 Sport.dk

Február 4-én játszották a dán férfi kézilabda ligában a Kolding – Nordsjælland mérkőzést, ahol egy nagyon csúnya jelenet zajlott le.

minta példája a kék lapnak”

Nicolas Lundbye Kristiansent (Nordsjælland) vágta gyomorszájba volt csapat társa Olafur Gustafsson (Kolding).

A mértani pontossággal elhelyezett gyomros összerogyasztotta a Nordsjælland játékosát. A bírok az esetet nem látták, így szabaddobást sem kapott a játékos.

– Kék lapot kellett volna kapnia, ez egy minta példája a kék lapnak – mondta a dán kézilabda szövetségtől Jørn Møller Nielsen.

– Ha a bírók látták volna az esetet, akkor kék lapot kellett volna adniuk a játékosnak. Ez lett volna a helyes ítélet, mert a játékos ökölbe szorított kézzel viszbe egy ütést gyomor tájékra, ami veszélyes és különösen meggondolatlan egy cselekedet.  Ez nem tartozik a kézilabda pályára az ilyen szabálytalanság – folytatta a szabály magyarázatot a dán Tv2 sportnak Jørn Møller Nielsen.

A videóbíró másképpen avagy a késleltetett szankció alkalmazása.

A  bírók megnézték az esetet a mérkőzés után és jelentést írtak a fegyelmi bizottságnak. Ezek után az érintetteket meghallgatják illetve videó felvételt megnézve, döntést hozhat a fegyelmi bizottság egy esetleges eltiltás miatt.

Az ítélet napokban meg is született, így Olafur Gustafsson három mérkőzéses eltiltást kapott, ezért egész februárban nem állhat Lars Rasmussen (Kolding) rendelkezésére.

szerk./fordítás daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.