KÉZILABDA

Jeanette Kristiansen nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban.

Jeanette Kristiansen beszélt a Hernig- Ikast csapatába igazolásáról.

foto: Wikipedia.

Mint arról beszámoltunk előzőleg  itt: https://daniasport.hu/?p=593 ,érdekes párharcra volt kilátás a győri Audi Arénában szombat este.

A norvég Kristiansen testvérek csaptak össze egymás ellen, ahol mind két lány egy – egy gólt dobott. Bár az ő párharcuk döntetlennel végződött a bajnokok ligája mérkőzést a Győr nyerte 33-29-re.

A 26 éves Jeanette követi testvére példáját és Norvégiából, Dániába szerződik a nyártól.

Ennek okáról nyilatkozott a norvég sajtónak.

Nem lesz jövőre Bajnokok Ligájában az Herning-Ikast csapata, de a dán liga erősebb mint a norvég. Más stílus játékosokkal fogok játszani illetve más stílusú játékosok ellen kell játszanom majd. Ezért is akartam külföldre menni, hogy megismerjek egy más kézilabda kultúrát. Ez izgalommal tölt el.

Minden esetre azért szeretném jó szájízzel befejezni az évet a Vipers-nél. Most arra koncentrálok, hogy jól fejezzük be az évet és ezért mindent meg fogok tenni. Meg akarok nyerni mindent, amit csak lehet ebben az évben a Viperssel.-nyilatkozta Jeanette Kristiansen

forrás: https://www.europamester.dk/jeanett-kristiansen-om-hih/

Érdekes mindig azt olvasni, hogy előszeretettel választják a külföldi kalandokat a skandináv (de akár spanyol,francia..stb. is) játékosok azért, hogy fejlődjenek. Majd a fejlődésük eredményét a válogatottjukban tudják kamatoztatni. Ellenben a magyar játékosokkal akinek jó tíz évvel ezelőtt, szinte megtiltották a külföldi játéklehetőséget. A válogatottjainknak eredményét azóta látjuk…. viszont külföldi játékosokét is …

Jövőben a honlapunk ezt a témát “boncolgatni”, elemzeni fogjuk…

szezö, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.