KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Háfra: Újra felfedeztem a nyugalmat és az egyensúlyt

„Háfra Noémi már fiatalon belépett a kézilabda legnagyobb színpadára és megtapasztalta, milyen hatalmasak az elvárások” – írta a dán Tv2, amely beszámolt arról, hogy az első Bajnokok Ligája-meccsét 15 évesen játszotta.

Háfra Noémi. Fotó / Kiemelt kép: Frank Cilius / Ritzau Scanpix
Háfra Noémi. Fotó / Kiemelt kép: Frank Cilius / Ritzau Scanpix

A világ egyik legnagyobb tehetségének tartották, több tucat válogatott és nemzetközi kupameccs után a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosa díjat is megkapta, de ezek a részsikerek olyan elvárásokat támasztottak a fiatal átlövővel szemben, amelyeket nehezen tudott kezelni.

„Az elmúlt évben lelkileg fáradt voltam. Majdnem kiégtem, de rengeteg segítséget kaptam mind a pszichológusomtól, mind a családomtól” – adott angolul nyilatkozatot Háfra Noémi a dán tv2 Sportnak az Ikast elleni bajnoki mérkőzés előtt tegnap este.

„Nem akartam edzésre menni. Nem volt kedvem meccset játszani, és úgy éreztem, a karom sem olyan, amilyennek lennie kellene. Állandóan sírni akartam. Ez az én pszichés problémám volt, mert a testem jól érezte magát” – tette hozzá.

A 24 éves Háfra Noémi eddigi egész pályafutását Magyarországon játszotta (előbb a Ferencvárosban, majd a Győri ETO-ban), ahol nagyra értékelik a kézilabdát. 2022 nyarán került Odensébe, ahol megismerte gyorsan a skandináv mentalitást. A szerződése egyelőre egyetlen szezonra szól, de szerinte ez jó változást hozott.

„Újra felfedeztem a nyugalmat és az egyensúlyt. Jól érzem magam, nagyon motivált vagyok. Remélem, hogy mindent megnyerek ezzel a csapattal.”

„Kétségtelen, hogy azért került Odensébe, mert remek tulajdonságai vannak. Még teljesen nem láttuk ezeket, és ezt ő is jól tudja. Nehéz lehet neki, ő egy kedves személyiség, aki egy teljesítmény kultúrából érkezett, de látjuk az edzésen a tehetségét, és meggyőződésem, hogy egyszer sikerül neki megmutatnia az igazi tudását” – mondta Trine Nielsen, a klub sportigazgatója.

A TV2 studiójában több percen keresztül beszéltek róla és dicsérték, hogy öszintén beszélt az érzéseiről. Majd arról is szót ejtettek, hogy jól kézilabdázni csak boldogan lehet!

Ez is érdekelheti