KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Koppenhágában valóra vált egy halálos beteg álma

„Van valaki, aki tudna segíteni egy kerekesszékes jegy megvásárlásában az FCK – Manchester City mérkőzésre? Hét éve szenvedek amiotrófiás laterálszklerózisban és ez lesz az utolsó lehetőségem, hogy lássam a Cityt futballozni. Köszönöm szépen” – írta Alf Brun szeptember 1-jén a Twitteren.

A nagy találkozás, Pep Guardiola és Alf Brun. Fotó/Kiemlet kép TV2 Sport.dk
A nagy találkozás, Pep Guardiola és Alf Brun. Fotó/Kiemlet kép TV2 Sport.dk

A norvég fiatalembernél 27 éves korában diagnosztizálták a ritka ALS-betegséget, amely a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeit támadja meg, amelynek következtében az izmok fokozatosan elgyengülnek, végül elsorvadnak.

A jelenleg 33 éves Alf úgy gondolja, az átlagosnál tovább élt gyógyíthatatlan betegségével.

Mindenben segítségre van szüksége, ugyanakkor a tudata tiszta, és a gondolatok a szokásos módon kavarognak a fejében. Egyik vágya az volt, hogy Koppenhágában láthassa a ManCityt, azonban nem volt szerencséje a jegyvásárlással.

Ekkor született meg a kétségbeesett Twitter-bejegyzés, amely villámgyorsan elterjedt és eljutott az FCK-hoz is. A klub felvette a családdal a kapcsolatot, és VIP-jegyeket bocsátott a rendelkezésére.

A dán klub Twitteren tett közzé egy videót, amelyen Pep Guardiola, az angolok menedzser a meccs előtt találkozott Brunnal, mondott neki néhány szót, majd közös képek is készültek.

Brun felesége, Anne Brun Syversen nehezen találta szavakat. „Őrület és remek móka volt. Egy nagy pillanat Alf számára, hogy találkozott Guardiolával. De igazából nem is tudom, mit mondott neki”mesélte.

A mérkőzés után jött az újabb találkozás, ugyanis Brunt meglepte a Manchester City csapata, köztük a nagy kedvenc, a kisebb sérüléssel bajlódó Erling Braut Haaland.

Alf Brun ezt írta a Twitterén:

Kapcsolódó Tartalom: