KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a Superliga 12. fordulójában

Péntektől hétfő estig tartotta a dán labdarúgó-bajnokság a 3F Superliga 12. fordulója, ahol 12gól született és amelyet 74.304 ezer néző tekitett meg a stadionokban.

A Bröndby játékosai idegenben tudtak nyerni. Fotó / Kiemelt kép: Superliga.dk
A Bröndby játékosai idegenben tudtak nyerni. Fotó: Superliga.dk
Lyngby BK – Viborg FF 1-1 (4.175 néző)

Pénteken a még mindig nyeretlen újonc otthonában kezdődött meg a forduló, ahol Freyr Alexandersson legénysége ismét megpróbálta bizonyítani a szurkolóknak, hogy megérettek az élvonalra és képesek lesznek valahogy a végére kivívni a bennmaradást.

A lelkesedéssel nem is volt baj, a helyezkedéssel annál inkább, amit már a találkozó legelején kihasználtak a vendégek. Nils Mortimer tört be az üres területre a jobb oldalon, majd a centerezését követően Jay-Roy Grot már idei ötödik találatát jegyezhette, előnybe juttatva a zöld-fehéreket. A válasz sem váratott sokat magára, a támadásépítések terén fejlődő hazaiak veterán izlandi csatára, Alfred Finnbogason nyert meg egy párharcot, s miután megtartotta a labdát lekészítette azt Rezan Corlu számára, akit, ha már nem támadtak meg, akkor meglőtte a forduló egyik legszebb gólját.

A korai gólváltás aztán be is fagyasztotta az eredmény, mert innentől Mads Juhl Kikkenborg három, illetve Lucas Lund Pedersen négy védése jelentette a témát. A kapusok remekeltek, a döntetlennel pedig, ha nem is igazán, de mégiscsak Jacob Friis fiai lehetnek boldogabbak.

FC Koppenhaga – FC Nordsjaelland 1-1 (28.442 néző)

Ezúttal kivételesen szombaton lépett pályára a címvédő, amely még mindig keresi a formáját, amiben nem segít, hogy a BL-ben az egyik topfavorit ellen kell pofonokat elszenvednie Jacob Neestrup csapatának. 

A kettős terhelés nyomai érződnek a fővárosiakon, aminek talán a koncentráció hiánya a legjobb jele. Az első játékrészben kétszer is ziccerben hibáztak, de eközben a listavezető annyira nem tudott tényező lenni támadásban, hogy ez is belefért, s gól nélkül vonultak szünetre a felek. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, egyértelmű volt, hogy Flemming Pedersen alakulata az egy pontért érkezett, s ennek megfelelően nem is akartak túl sokat. A cserék hoztak némi lendületet a meccsbe, s a második játékrész első ziccerét a 16 éves Roony Bardghji váltotta gólra, mikor Andreas Hansen ismét nem tudott megfelelő döntést hozni és a kiütött labdája a svéd elé került, ő pedig nem hibázott. Innentől kezdődött a nagy rohanás, mert már tíz perc sem volt hátra és a vendégek nem akartak pont nélkül távozni a Parken Stadionból.

Végül a ráadás perceiben egy jobb oldali beadást a hosszúról Daniel Svensson passzolt vissza középre, ahol Oliver Antman kegyetlenül vágta a labdát a léc alá, beállítva a végeredményt.

Aarhus GF – FC Midtjylland 0-1 (18.356 néző)

A nem túl jó formában lévő Uwe Rösler együttese odahaza fogadta a „farkasokat”, akik az edzőváltás óta elindultak egy úton, ami nem is fest rosszul, csak épp a győzelmek maradtak el egyelőre, mert képtelenek lezárni a meccseiket. Ez nem volt jó előjel a Ceres Park közönsége számára, mert volt okuk azt feltételezni, hogy a kedvencek egy pontnál többet aligha tartanak otthon.  Ezen álmokat aztán fél órához közeledve Frederik Tingager még távolabbivá tette, mikor kétszer is hosszan tolta meg a labdát és bár elsőre még meg tudta oldani ezt, másodjára Pione Sisto lábát csaknem kettétörte, amire azonnal villant is a piros. Innentől aztán Albert Capellas fiai mindent megtettek a sikerért, de az csak nem akart összejönni. Jesper Hansen öt védéssel igyekezett tartani a csapata egy pontját, de végül jött Anders Dreyer lövése és a kapus elől teljes takarásban volt a támadó, aki így be tudta venni kapuját, ami három pontot érő gól lett.

Odense BK – Silkeborg IF 1-1 (13.020 néző)

Három veretlen meccsel a háta mögött Andreas Alm egylete azzal a feltett szándékkal lépett pályára az előző idény bronzérmese ellen, hogy a kettős terhelés által nehezebb helyzetben lévő riválist legyőzve hatalmas boldogságot okoznak mindenkinek, aki kilátogatott a Nature Energy Parkba.

A terv jó volt, csak épp Kent Nielsen legénységének erről nem szóltak és a csütörtöki győzelmük után, amikor gáláztak a nemzetközi porondon most sem akarták alább adni. A hazaiak kapusa Martin Hansen nagyobbnál nagyobb bravúrokkal tartotta a gól nélküli állást, majd egy kontra végén Armin Gigovic szezonbeli első találatával „felrobbantotta” a stadiont, mert megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Miközben a körülményekhez képest minden jól alakult a vendégeknél a cserék egyre nagyobb hatással voltak az összecsapásra és végül Tonni Adamsen sikerrel járt a gólszerzést illetően és kiegyenlítette az állást.

Az utolsó percekben még a három pontot is csaknem elvitték a vendégek, de végül maradt a döntetlen, ami egyik félnek sem az igazi.

Randers FC – Bröndby IF 2-3 (7.134 néző)

A válogatott szünetről vereséggel visszatérő Thomas Thomasberg fiai hazai pályán szerették volna feledtetni a legutóbbi teljesítményüket és azt tervezték, hogy visszaveszik a vezetés a tabellán.

A félidő első fele ennek megfelelően telt, mert a hazai irányították a meccset, veszélyesebben játszottak, de a gól nem jött össze. Aztán fordult a kocka és a két évvel ezelőtti bajnok magához ragadta a kezdeményezést. Egy pontrúgás után Hugo Andersson kézzel blokkolt, amiből aztán tizenegyes lett, amit Andreas Maxsö értékesített. Mikor azt hihették a vendégek, hogy előnyben mehetnek a pihenőre, jött Hugo Andersson „bosszúja” és kiegyenlített a ráadás perceiben. Fordulás után nagyon hullámzó volt a játék, de Daniel Höegh találata hazai vezetést eredményezett, ami után hatalmas volt az öröm a Cepheus Parkban, ám ez nem tarthatott sokáig. Perceken belül jött Simon Hedlund fejese és ismét egyenlő volt az állás, majd ismét csak pár minutum telt el és Björn Kopplin öngólja révén már ismét Niels Frederiksen alakulata vezetett.

A remény felcsillant a hazaiak előtt Kevin Tshiembe kiállításakor, mert még csaknem negyedóra volt ekkor vissza, de hiába növelték a nyomást, a vendégek kitartottak és három ponttal távoztak.

AC Horsens – Aalborg BK 0-0 (3.177 néző)

A hétfői zárómérkőzésen nem volt magas színvonal és ennek megfelelő lett a végeredmény is.

Casa Aréna közönsége nem kapott sok izgalmat, inkább csak nagy csatát a mezőnyben, mert a két kapu alig forgott veszélyben. Jobban kezdett az újonc odahaza, Jens Berthel Askou terve kezdetben működött, de aztán fokozatosan kiegyenlítődött a mérkőzés képe, majd a cserék Erik Hamrén részéről sültek el jobban, de gólt ők sem tudtak hozni.

Egy-egy pont jutott mindkét félnek, ami nem rossz, de nem segíti őket a felsőházba jutáshoz.

A 3F Superliga állása a 12.forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 12.forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó Tartalom: