KÉZILABDA

Pénzügyi problémák a koppenhágai csapatnál!

Az év vége felé közeledve a dániai sport klubok sorra jönnek ki a hivatalos év végi gazdasági mérlegükkel.

 Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Így tett a Bajnokok Ligájában menetelő koppenhágai női kézilabda klub is .

A mérleg nem követi a pályán elért sport sikereket .

Koppenhága kézilabda klub sorozatban 5. éve veszteséget termelt,  ebben az évben 7.5 millió korona veszteség jött ki. A 2013-as megalakulása óta elérte a 27 millió korona veszteséget.

-Sajnos ez egy várt eredmény. A negatív mérleg miatt csalódottak vagyunk , bár ismertük a számokat. Mi invesztáltunk a sport szakmai oldalon és az adminisztratív oldalon is. Ezek a beinvesztálások az elnökség és a tulajdonos tudtával jöttek létre. – nyilatkozta a kézilabda klub igazgatója Janni Møller Thomsen  a TV 2 sportnak.

-Tudtuk hogy ez egy hosszú és nehéz út lesz. A klubot  tudatosan építjük fel. Tavaly még egyet akartunk előre lépni és reménykedtünk abban, hogy a folyamatos magas szintű jelenlétünk a dán és a nemzetközi porondon majd  előre lépést hoz a szponzor bevételekben is.

Az igazgató rámutat arra is hogy az EHF Kupa , Bajnokok ligája  szereplésük sok pénzbe kerül a klubnak.

– A  bevételi oldalon  nem történt a gyors változás ,de jó úton vagyunk. A kérdés az, hogy elég gyors lesz-e ez az út ahhoz, hogy ne keljen új tervet csinálnunk 2021 után. Ezt természetesen majd az elnökség és a tulajdonos  folyamatosan  mérlegelni fogja a helyzetet.

2013-ban új tulajdonosa lett a klubnak  egy vállalkozó Kim Mikkelsen személyében aki célként tűzte ki, hogy a koppenhágai klubnak dán bajnokságot kell nyernie ill. a Bajnokok Ligájá-ért kell játszania.

Tavaly nyilatkozta a tulajdonos hogy készen áll több pénzt invesztálni a csapatba ,de kénytelen is lesz ha szeretné ilyen nívón tartani a kézilabda csapatát a jövőben is.