KÉZILABDA

– Nagyon rossz volt hogy nem tudtam játszani a VB-n – nyilatkozta Anne Mette Hansen

 A dán válogatottnak jól jön, hogy Anne Mette Hansen velük lehet most, akinek ki kellett hagynia a tavalyi világbajnokságot .

Egy térdsérülés miatt nem lehetett ott a csapattal 2017-ben a VB-n.

Éppen új csapatba kerültem,boldog voltam és vártam, hogy kezdődjön az új idényt. Sajnos megsérültem és ez nagyon rosszul érintett-mondta Anne Mette Hansen a dán Tv2 sportnak.

A 24 éves bálátlóvő napjainkban a Győr játékosa újra piros fehér mezt húz fel magára . Jelenleg Oslóban tartózkodik a dán válogatottal, hogy felkészülési tornán vegyen részt a hétvégén.

Mindig nagyon jó érzés a válogatottban játszani . A sérülésem erősebbé tett és most nagyon jó , hogy ebben az évben friss és egészséges vagyok.”

9 hónap után tér vissza az átlövő a válogatotthoz.

– Nagyon sokat fejlődtem minden szinten . Emberileg is, de a pályán is rengeteget fejlődtem azok között akikkel nap mint nap együtt játszok. -mondta magáról Anne Mette Hansen.

-A védekezésem erősebb lett,tisztább és nyugodtabb  a játékom és remélem ez látszani is fog.

Dánok szövetségi kapitánya, Klavs Bruun Jørgensen szerint mind védekezésben mind támadásban fontos része van a győri bálátlóvőnek a válogatottnál.Semmin kétség, hogy plusz teljesítményt tud adni csapatának.

Nagyon kiváló kisugárzása van, nagyon erős az Ö játék stílusa. Fizikálisan, lövő-erőben illetve a betörésekben is kiváló, így van nekünk egy remek balátlövőnk.”- jellemezte öt Klavs Bruun Jörgensen. 

Nyerő húzás volt a Győrbe igazolása és ez jó tesz a dán válogatottnak is.

Nem fog meglepni engem,ha Ö hoz egy jó játékot ,rutint abból a professzionális közegből és azoktól  a magasan jegyzet  játékosoktól akikkel egy csapatban van Győrben.”