KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Add a labdát Reistadnak!” – bejött a norvég mesterterv a kézi-vb elődöntőjében

„Kicsit meg vagyok hatva, ez igazi öröm a javából. Fantasztikus” – nyilatkozta Henny Reistad, a norvég női kézilabda-válogatott klasszisa, aki 15 találatot szerzett a dánok elleni világbajnoki elődöntőn, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett utolsó góljával pedig csapata 29-28-ra győzni tudott.

Henny Reistad 17 lövésből 15 gól. Fotó Kiemelt kép: Petter Arvidson / BILDBYRAN
Henny Reistad 17 lövésből 15 gól. Fotó Kiemelt kép: Petter Arvidson / BILDBYRAN

A norvég Tv2-nek Nora Mörk elárulta, a terv világos volt:

Add a labdát Reistadnak!

A győzelem azért is hatott elementáris erővel, mert Dánia már hat góllal is vezetett a mérkőzés során, ráadásul saját pályán, Herningben, a feltüzelt hazai közönség előtt.

A Győri Audi ETO KC kapusa, Silje Solberg-Östhassel szerint társa egyértelmű üzenetet fogalmazott meg.

„Úgy gondolta, hogy nem végeztük elég jól a munkánkat. Egy határozott üzenet volt ez számunkra. A második félidőben azt láthattuk, hogy egy teljesen más csapat ment ki a pályára” – mondta.

Egy kupacban a norvég női kézilabda-válogatott Henny Reistad utolsó másodpercben lőtt gólja után. Fotó Beate Oma Dahle NTB
Egy kupacban a norvég női kézilabda-válogatott Henny Reistad utolsó másodpercben lőtt gólja után. Fotó Beate Oma Dahle NTB

„Mit mondhatnék? Szerintem Henny 15 góllal és az utolsó döntő lövéssel elég sokat tett azért, hogy a legjobb legyen. De úgy gondolom, Altheának a remek első félideje is nagy szerepet játszott abban, hogy a dánok ennyire jól teljesítettek” – mondta Solberg-Östhassel.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány szó szerint fellélegzett a lefújást és a döntőbe jutást követően.

Szerinte a szünetben semmi különös nem hangzott el, annak ellenére, hogy az első félidőben Dánia nagy fölényben játszott.

A vasárnap menetrend
a 7. helyért:
10.15: Csehország – Montenegró

az 5. helyért:
13.00: Németország – Hollandia

a 3. helyért:
16.00: Dánia – Svédország

döntő:
19.00: Norvégia – Franciaország

Kapcsolódó tartalom: