KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Norvégia vb-döntős pofonja jó előjel Párizs előtt

A középdöntőben egy-, a döntőben háromgólos vereséget szenvedett a norvég női kézilabda-válogatott Franciaországtól a vasárnap véget ért világbajnokságon, és ugyan elsőre elkeseredettnek kellene tűnnie a skandináv csapatnak, a rutinos játékosai szerint ez a pofon akár pozitív hatással is lehet a jövő évi olimpia előtt.

Camilla Herrem és Stina Bredal Oftedal Norvég női kézilabda-válogatott, Camilla Herrem és Stina Bredal Oftedal Fotó / Kiemelt kép: Bjorn S. Delebekk / VG
Norvég női kézilabda-válogatott, Camilla Herrem és Stina Bredal Oftedal Fotó / Kiemelt kép: Bjorn S. Delebekk / VG

A Győri Audi ETO játékosa, és a norvég válogatott csapatkapitánya, Stine Bredal Oftedal azt tervezi, hogy jövő nyáron befejezi a szereplését a nemzeti csapatban.

„Természetesen győztes mentalitással folytatjuk, ez nagyon fontos. De néha jó ha valaki arcon csap bennünket.”

A jelenlegi keretből csupán Camilla Herrem és Katrine Lunde nyert olimpiai aranyat, azt a címet, amely Oftedal és generációja számára nagyon hiányzik.

Camilla Herrem és Linn Kristin Riegelhuth Koren a londoni olimpián.Fotó: Bjorn S. Delebekk / VG
Camilla Herrem és Linn Kristin Riegelhuth Koren a londoni olimpián.Fotó: Bjorn S. Delebekk / VG

Norvégia a franciákkal közösen edzőtáborozik közvetlenül az olimpia előtt és a felek két felkészülési meccset is játszanak egymással.

„Thorir Hergeirsson kapitány nagy rajongója annak, hogy a legjobbak ellen játsszunk. De tisztában vagyok vele, hogy kizárt, hogy a július 25-én kezdődő olimpia előtt minden kártyát kijátsszunk.”

„Ez a válogatott sokat akar. Tanulunk ebből a vereségből, megtanulunk hideg fejjel gondolkodni a nehéz helyzetekben. Ezt már korábban is megmutattuk” – mondta.

Camilla Herrem úgy véli, hogy előnyt jelenthet, hogy Norvégia kihívó pozícióban van.

„Ezt a harcot nem tudjuk csak úgy félretenni. Fontos, hogy tanuljunk belőle, mert az olimpiai arany sokunk álma.”

Kapcsolódó tartalom: