KÉZILABDA

Érdekes hírek a dán kézilabdából.

Jan Pytlick meghosszabbította 2022 június-ig a szerződését a HC Odense csapatánál. 

Az odensei sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kétszeres  olimpia bajnok edzőnek decemberben voltak külföldi ajánlatai, amire nemet mondott.

Odense HC egy ambiciózus csapat, nagyon jó és izgalmas dolgok készülnek itt, ezért is döntöttem a folytatás mellett. Igaz sokat tárgyaltunk, de mindig is az volt az érzésem, hogy maradnom kéne annak ellenére,  hogy volt külföldi ajánlatom.– mondta Jan Pytlick

Az Odense HC vezeti a dán bajnokságot, sorrendben  20. győzelmüket aratták tegnap.

Honlapunk korábban beszámolt az odensei csapat anyagi lehetőségeiről,gazdasági helyzetéről amit itt olvasható:

https://daniasport.hu/?p=84

Stine Bodholt (Viborg HK) a francia Nantes csapatába igazol a nyártól.

foto/tv2 sport.dk

Lotte Grigel csapatársa lesz a dán válogatott beállósa.

–  Ùj kihívásra vágytam és a francia liga ilyen lesz számomra. Sok jó játékos van ott, így én is tudok majd fejlődni ott ami fontos nekem . Láttam az Eb- alatt a feltételeket és nagyon tetszett, már nagyon várom a  közös munkát- mondta Stine Bodholt akinek jó ismerőse lesz az edzője, hiszen Allan Heine év közben Viborg-tól távozott, majd vette át a jelenleg 5. helyezett francia együttes irányítását.

A tegnapi Herning-Ikast elleni mérkőzésén súlyosnak látszó sérülést szenvedett Stine Bodholt, ölben vitték le a pályáról….

 A volt dán világ klasszis kapus, Lene Rantala veszi át ideglenesen a Larvik irányítását. 

Foto: Lars Møller / Scanpix Nordfoto

22 évvel ezelőtt lépett pályára először Larvikban a dán kapus. 17 évig védte a Larvik kapuját mától ideglenesen átveszi a vezetőedzői posztot Geir Oustorp-tól. A norvég edző benyújtotta a lemondását, nyártól nem kívánta folytatni a munkát, így a Larvik vezetősége úgy látta jónak, hogy azonnali hatállyal  menesztik az edzőt.

Kedden átvettük  Geir felmondását, ami nyártól szólt volna.  Mi úgy gondoltuk ha valaki nem kíván itt dologzni, akkor azt megteheti mától is, így felmentettük a munka végzés alól -mondta Pål Albertsen a klubtól.

Lene Rantala eddig is a klub alkalmazásában állt mint másodedző, így gyorsan találtak ideglenes megoldást.

A dán kapus 227-szer volt válogatott, nyert két olimpiát 1996-ban és 2000-ben.

Lars Rasmussen a vezetőedző ideglenesen a KIF- Kolding férfi csapatánál.

Lars Frederiksen és Lars Rasmussen . Foto: TV 2

Lars Frederiksent az eddigi vezetőedzőt felmentették a munkavégzés alól azonnali hatállyal.

A játékosok elégedetlenek voltak Frederiksen mindennapi munkájával, ezt jelezték is a vezetőség felé, így arra a döntésre jutottak, hogy a klub legendája nem folytathatja munkáját.

A vezetőedzői munkát a klubnál az eddigi  másodedző a tavaly még a Siófok KC irányító  Lars Rasmussen veszi át.

– Ez a mai nap nem tartozik a legjobb napjaim közé. Néhány dolgot nem lehetett a pályán megoldani. Nagyon nehéz nap volt ez mai és teljesen a hatása alatt vagyok jelenleg – nyilatkozta a dán tv2-nek Lars Rasmussen és határozottan kijelentette, hogy nem kívánja kommentálni a csapat körüli dolgokat.

A játékosok sem kívántak nyilatkozni ,de annyi kiderült mára, hogy jelezték a játékosok az edző felé elégedetlenségüket már a januári edzőtáborban.