KÉZILABDA

Hivatalos!: Dánia megrendezi a női kézilabda Európa-bajnokságot!

Végre hivatalossá vált ! A Dán Kézilabdas-szövetség (DHF) és az EHF megrendezi a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokságot !

A 2020-as női kézilabda Európa-bajnokság hivatalos logója. Fotó: women2020ehf.com
A 2020-as női kézilabda Európa-bajnokság hivatalos logója. Fotó: women2020ehf.com
Zöld utat kapott a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság a dán kormánytól!

A hírt Joy Mogensen kulturális miniszter jelentette be a Facebook oldalán.

Nagyon keményen dolgoztunk az utóbbi napokban azon, hogy kielemezzük a DHF által felállított szigorú egészségügyi intézkedéseket. Nem könnyű megrendezni egy ilyen versenyt, akkor amikor a világ egy golbális egészségügyi válság közepén van.

A DHF nagyon szigorú szabályokat dolgozott ki, minden felelősség most az ő vállukat nyomja, hogy meg tudják rendezni a lehető legfelelőségteljesebben, a protokolloknak megfelelően a női kézilabda Európa-bajnokságot. Az egészségügyi hatóságok további tanácsokat is nyújtanak majd a bajnokság lebonyolításához.”– írta a dán miniszter asszony.

Mindent amit tudni kell a EB-protokolljáról ebben a cikkben: https://daniasport.hu/a-jatekosokat-kizarjak-ha-megsertik-a-eb-protokolljat-itt-vannak-a-szabalyok-noi-kezilabda-europa-bajnoksag/

Normális időkben egy ilyen versenyt megrendezni hónapokat és évet vesz igénybe. Sok segítséget kaptunk és így sikerült megoldást találnunk arra, hogy dán földön legyen lebonyolítva ez a bajnokság. Nagyon fontos, mind gazdaságilag, mind sportszakmailag a kézilabdának ez a verseny. Ezért nagyon boldogok vagyunk mi Dániában, hogy ennyi idő alatt, ebben a szituációban felelőségteljesen meg tudjuk rendezni a koronavírus által követelt szabályok mellett az EB-t.” -mondta Per Bertelsen a DHF elnöke a szövetség honlapján.

Michael Wiederer az EHF elnöke szerint nagyon imponáló, hogy ilyen rövid határidő alatt talált megoldást a DHF.

Az utolsó négy nap extrém kihívásokkal volt tele. Nincs rá szó, hogy kifejezzem köszönetemet, ezért a nagy munkáért amit a DHF Per Bertelsennel és Morten Stig Christensennel az élen elvégeztek. Különösen, ha arra gondolunk, hogy milyen kevés idő állt rendelkezésükre létrehozni egy korona-biztos környezetet Koldingban is. A női EHF EURO legfontosabb platformja marketing szempontokból az Európa-bajnokság, most szerencsére sikerül a legjobb 16 csapatot látni Európában, akik játszhatnak a herningi és koldingi Arénákban.” -mondta az EHF elnöke.

Herning és Kolding városa lesz a két házigazda

A magyar női kézilabda válogatott a koldingi Sydbank Arénában játszhatja majd a csoportmérkőzéseit illetve a középdöntős összecsapásokat is.

Herning: Jyske Bank Boxen

A-CSOPORT : Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT : Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország

Kolding: Sydbank Aréna

C-CSOPORT : Hollandia, Magyarország, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT: Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

December 4., 18.15: Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00: Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30: Hollandia–Magyarország

Az Európa-bajnokság hivatalos honlapja: https://women2020.ehf-euro.com/home/

Kapcsolódó cikk: