INTERJÚKKÉZILABDA

Interjú Sørensen Szölösi Patríciával

A dániasport.hu elkötelezett az iránt, hogy bemutasson olyan jelenlegi játékosokat, edzőket vagy volt sportolókat akik a magyar sportszerető közönség látókörén kívülre kerültek. Így sikerült interjút készíteni a Dániában élő, volt győri kézilabdás, jelenleg a Høj Kézilabda klub játékosával Sørensen Szölösi Patríciával.

Sørensen Szölösi Patricia. fotó: Høj Håndbold
Sørensen Szölösi Patricia. fotó: Høj Håndbold

Elöző interjúnkban Benyáts Beatrixtól kérdeztük, most felőled szeretnénk érdeklődni, merre kell járni annak, aki szeretne össze futni Sørensen Szölösi Patríciával?

A kézilabda pálya mellett Ølstykke csarnokában vagy pedig Roskildében az oviban ahol dolgozom 🙂 Bár mostanra elküldtek gyesre így az óvoda helyett a házam körül vagyok leginkább megtalálható 🙂 Teszek-veszek-rendezgetek!Szeretném ha minden készen lenne mire a kisfiúnk megszületik decemberben 🙂 

Patrícia 5 hónapos terhesen. fotó: privát.

Hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával?

A legjobb Barátnőmnek köszönhetően kezdtem el a sportot, elrángatott magával edzésre! Azt mondta van tehetségem ,én pedig hallgattam rá!Azóta is a játék szerelmese vagyok és persze örökké hálás neki 🙂 Ezek mellett Édesanyukám is kézilabdázott, volt rengeteg inspirációm ő általa és a családom által!! Sokszor eljártam anyuval az edzésére, az egyik legjobb élményem volt, hogy együtt edzhettem vele! Sokat tanultam a rutinos csapattársaitól is, lehet ez segített,hogy kitűnjek a tömegből!!

Hogy telnek napjaid, említetted hogy a pároddal decemberre várjátok kisfiatokat?

Jelen pillanatban egy kis “kézilabda szünet” van az életemben a terhességem miatt! Bár minden edzésünkön részt veszek így is, futok kicsit és élvezem a lányok társaságát!Fontos nekem,hogy a jó kapcsolat ne szakadjon meg,így könnyebb lesz vissza térnem a pályára 🙂 Szerencsés vagyok mert várnak vissza, decemberben fogok szülni, az edzőim január közepére már számítanak rám 🙂  Ezek mellett edzősködöm, is 17 éves lányoknak tartok edzéseket a klubban! A kézilabda betölti a mindennapjaimat és én ezt imádom!

Játszottál Izlandon, Dániában, mennyire másabb a kézilabda mint otthon?

Hogy mi a különbség? Itt jársz edzésre és meccsekre első osztályban is annak ellenére, hogy nem kapsz fizetést érte! Élvezed a játékot mert megbecsülik a kemény munkád!!Itt alig vannak légiós játékosok! A saját országbeli játékosok vannak előtérbe helyezve a saját országukban!! Ez nagyon fontos szerintem, nem kell görcsölniük,hogy vesznek egy “jobbat” helyette, itt “fair play” van, az játszik aki jobb-aki jobban dolgozik!

Feljutás a másodosztályba a HØJ csapatával. 10- es számmal a csapat gólirálynője Szölösi Patricia.

Két országban is tesztelheted a skandináv kézilabdát.Mi legjellemzőbb rájuk?

Skandináv stílus? Gyors, intenzív kézilabda! Megfelelési kényszer nélkül!Én imádom a norvégok játékát nézni! Főleg azt, hogy képesek 60 percig teljesen koncentráltak maradni. Ez óriási előny a kézilabda pályán!

Az utóbbi két olimpián nem szerepelt a női kézilabda válogatott. Véleményem szerint néhány edző egy helytelen, szakmailag megmagyarázhatatlan indokot talált a sikertelenségükre, miszerint visszafejlődik, “megbukik” egy játékos, ha kikerül külföldre, jelen esetünkben Skandináviába, Dániába. Mit gondolsz erről?

Őszintén sosem értettem egyet ezzel a kijelentéssel! Nincs értelme!Mi van akkor azokkal a játékosokkal akik külföldiként mennek Magyarországra? Ők is megbuknak a saját hazájukba? Vagy esetleg azért mondják ezt mert lenézik más országok kézilabda tudását? Mi van azokkal a játékosokkal akik ott maradnak Magyarországon, de a sok légiós miatt csak koptatják a padot? Egy ember elkezdte  a többi pedig folytatja anélkül, hogy egy kicsit közelebbről megvizsgálná valójában milyen áldozatokkal, mekkora lemondással és milyen munkával is jár nekünk Magyaroknak külföldön sikereket elérni! Én személy szerint sosem foglalkoztam ezekkel a kommentárokkal, élem a magam sikereit és ez a legfontosabb 🙂 

Van-e esetleg valami amit mai fejjel máshogy csinálnál a pályafutásodban, esetleg tanácsod, amit szívesen megosztanál a fiatal kézilabdázókkal?

Jobban oda figyelnék magamra, ebben az étkezést-pihenést és tanulmányokat is értem! Az első kettő fontos a sérülések elkerülése miatt, az utóbbi a jövőre nézve fontos! Persze van még olyan dolog amit másképp tennék, de az már a múlté !

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!