KÉZILABDA

DHF: Továbbra sincs döntés a női kézilabda EB-ről

A Dán Kézilabda Szövetség (DHF) továbbra is azon dolgozik, hogy decemberben megrendezze a női kézilabda Európa-bajnokságot.

A női kézilabda Európa-bajnokság logója . Fotó: women2020.ehf-euro.com
A női kézilabda Európa-bajnokság logója . Fotó: women2020.ehf-euro.com

A szervezet vasárnap délelőtt 11 órától rendkívüli elnökségi ülést tartott, amelyen úgy döntött, hogy folytatja a megkezdett munkát.

A kormány ugyan még nem adott zöld utat arra, hogy a norvégok visszalépését követően Dánia egyedül fogadhassa a 16 európai válogatottat. Ugyan mindössze 11 nap múlva, december 3-án rajtolna a torna, a DHF azon dolgozik, hogy a mérkőzéseket Herningben és Koldingban megrendezhessék.

„Kidolgoztunk egy átfogó koronavírus-protokollt, amely néhány nagyon szigorú irányelvet fogalmaz meg a bajnoksággal kapcsolatban. De még meg kell kapnunk a zöld utat a kormánytól és a hatóságoktól” – idézte Per Bertelsen elnököt a szövetség hivatalos honlapja.

Most már nem várhatunk tovább, ezért folytatnunk kell a munkát, amíg bebizonyosodik az ellenkezője: hogy a nagyon jól kidolgozott protokollok ellenére sem rendezhetjük meg az Eb-t.”

“Minden részletet aprólékosan kidolgoztunk. A mi iránymutatásaink jóval szigorúbbak, mint amit most alkalmazzunk a sportban. Egy buborékot hoznánk létre, ahol mindenki abban élne és lenne tesztelve folyamatosan. Természetesen, aki ebbe érkezne az is csak megfelelő tesztek után csatlakozhatna.-tért ki a részletekre az elnök.

A DHF több dán sportszervezet, így a Team Denmark támogatását is élvezi.

A női kézilabda Európa-bajnokság a tervek szerint december 3-án kezdődik és december 20-án ér véget.

További részletek a folyamatosan frissülő cikkünkben.: