KÉZILABDA

Lunde az idei vébé után sem adná fel a válogatottságot

Már a 2002-es Eb-keretben is szerepelt! Eddig nyolc aranyat, négy ezüstöt és három bronzot nyert a világversenyeken, most pedig pályafutása 20. világversenyére készül Katrine Lunde! A norvégok világklasszis kézilabdakapusa, aki úgy tűnik, a spanyolországi világbajnokságon sem búcsúzik el a válogatottságtól.

Katrine Lunde Fotó: Beate Oma Dahle
Katrine Lunde Fotó: Beate Oma Dahle

A 41 éves klasszis ugyanis úgy tervezi, amíg élő szerződés köti aktuális klubjához, addig a nemzeti csapatban is szívesen véd, azaz számára cél lehet a 2022-es, Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró által rendezendő Európa-bajnokság is.

„Még másfél évre szól a szerződésem. Szóval azt hiszem, teljes mértékben elköteleztem magam. Aztán nem tudom, mi lesz. Az Európa-bajnokságot azonban még tervezem” – nyilatkozta a Vg.no portálnak Lunde, aki csütörtöki, Hollandia ellen 36-21-re megnyert felkészülési mérkőzésen 47 százalékkal védett.

Augusztus végén, Tokióban azt egyértelművé tette, hogy nem játszik több olimpián, most azonban úgy néz ki, hogy két világverseny még minimum benne van.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány szerint, amíg a kapus úgy gondolja, hogy élvezi a szereplést és még a játék is megy neki, ő nem fosztja meg az élménytől.

„Csak élvezhetjük, hogy velünk van. Amíg a készség és a motiváció megvan, addig a válogatottban nincs felső korhatár. Legalábbis egy kapusnál” – hangsúlyozza a válogatott szakvezetője.

Nora Mörknek is hasonló véleményen van

“Nagy tisztelet illeti őt” – mondja Mørk, aki az elmúlt évben Európa-bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert a veterán kapussal.

“Pontosan ott van, ahol lennie kell. Nagyon jó volt vele játszani egész ősszel. Ritkán teljesít rosszul, és nagyon-nagyon jó, ha tagja a csapatnak – mondja a 11 évvel fiatalabb Mørk.

Hatéves lánya, Attina elkezdte az iskolát. Élettársa, Nikola Trajkovic pedig szülőhazájában, Szerbiában tartózkodik, ugyanis edzői papírjait megszerezve az élvonalbeli Radnicki Nis futballcsapatának szakmai stábjában kapott helyet.

A pár idén ősszel Oroszországba akart költözni, mert Trajkovic ajánlatot kapott a CSZKA Moszkvától. Feleségét azonban nem engedte el a Vipers, ahová 2023 nyaráig szerződés köti.

Kapcsolódó tartalom: