KÉZILABDA

Kézi Vb előzetes: friss hírek a dán csapatról akik a magyar csapattal ellen készülnek a vb-re


A Veszprém és a magyar válogatott sztárja nyilatkozott Rene Toft Hansen-ről. 

Foto: Ina Fassbender / Scanpix Denmark

A ma esti és vasárnap délutáni felkészülési torna keretében a dán válogatott fogadja a magyar válogatottat.

A magyar csapat legnagyobb sztárja Nagy László minden bizonnyal még nem lesz a pályán ezen a két mérkőzésen, így nem tud találkozni ellenfélként Rene Toft Hansen-nel.

A veszprémi kézilabda csapat sok légiósa közül az egyik a dán Rene Toft Hansen, nem rég Nagy László dicséretét is kiérdemelte.

A dán olimpia bajnok Rene a nyáron nagy reményekkel érkezett Veszprémbe a német Kiel-től. Sok sérülés hátráltatta eddig, így  a Veszprém nem tudta teljes mértékben kihasználni tudását . Ennek ellenére dicséri a veszprémi csapat kapitánya a dán beállóst.

– Minden új játékos a Veszprémben megpróbál a klub magas elvárásainak megfelelni. Rene-ét a sérülések eddig hátráltatták ebben, de amikor tudtunk együtt játszani és egymás mellett védekezni azt éreztem, hogy Ő nagyon erős és stabil játékos.

Remélem hamarosan teljesen rendben lesz és akkor biztos vagyok benne, hogy a csapatunk hasznára lesz a tavaszi szezonban-mondta Nagy László a veszprémi csapat honlapján.

A dánok szövetségi kapitánya Nikolaj Jacobsen is nyilatkozott a veszprémi beállósról:

– Rene a keretben van, mert Ő  nagyon fontos nekünk, ha százszázalékos akkor egy hihetetlen jó védekező játékos.A fizikai adottságaira szükségünk van. Majd meglátjuk mennyire bírja a sorozatos meccseket a vb alatt. Több játékosunk is van a beállós posztra, így tudunk vele “spórolni” ha úgy adódik -zárta sorait a szövetségi kapitány.

A Bygma Cup első mérkőzését ma este Arhus-ban játszák 20.15-kor a Park Arena-ban várhatóan telt ház előtt.

A játékosok kérésére megemlékezést tartanak a mai mérkőzés előtt a tegnapi nyolc halálos áldozatot követelő vonat szerencsétlenség áldozatainak emlékére. A mezükön fekete karaszalagot viselnek majd és egy perces gyászünettel fognak megemlékezni- adta hírül a DHF .

A legfrissebb hír, hogy a dánok jobb szélsője Hans Lindberg húzódással bajlódik, ezért a Bjerringbro-Silkeborg játékosát Johan Hansen-t hívták be helyette.

Henrik Toft Hansenre előre láthatólag két hét kenyszerpihenő vár húzódás miatt.

Nicolaj Jakobsen szerint vannak nagyon jó edzések, ahol nagyon jó munkát tudnak végezni, viszont van olyan nap mint például a tegnapi, ahol nem voltak koncentráltak a játékosok és sok volt a beszéd. De ahogy közeledik a világbajnokság egyre jobbak lesznek mondta bizakodóan a dánok szövetségi kapitánya.

A felkészülést viszont egy fontos telefonhívás megzavarhatja.

Mégpedig  Mikkael Hansen és barátnője Stephanie Gundelach az első gyermeküket várják, így a dán sztár nem nagyon távolodik el a telefonjától.