KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Már csak az utolsó lépés kell az aranyéremhez” – Dánia készen áll a női kézivébére

A legutóbbi három világverseny előtt egyaránt felmerült bennünk a kérdés a dán női kézilabda-válogatott kapcsán: mikor, ha nem most? Igaz, a csapat nem állt erre készen, de azért nagyon nem is maradt el a várakozástól, hiszen a 2020-as hazai Eb-n a 4., a 2021-es spanyolországi vébén a 3., a tavalyi kontinenstornán pedig a második lett.

A dán női kézilabda-válogatott két játékosára Kirstina Jörgensenre és Emma Friisre fontos szerep vár majd a világbajnokságon. Fotó Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau-Scanpix
A dán női kézilabda-válogatott két játékosára Kirstina Jörgensenre és Emma Friisre fontos szerep vár majd a világbajnokságon. Fotó / Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau-Scanpix

„Dánia készen áll a vb-re. Nagyon pozitív volt látni a csapatot a két tesztmérkőzésen. Minden játékos, aki pályára lépett, jól teljesített” – mondta.

De a játékosok is hasonló véleményen vannak, Mie Höjlund szerint, aki 2016-ban játszotta első válogatott mérkőzését, egyértelműen látszik, milyen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években.

Louise Burgaard úgy fogalmazott, ez a mostani a legharmonikusabb és legígéretesebb válogatott azok közül, amelyekben korábban szerepelt.

Azt azonban túlzásnak érzi, hogy Dánia lenne a csúcsfavorit.

A dán női válogatott vb kerete
Kapusok:
Sandra Toft (Győri ETO), Anna Kristensen (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense)
Balszélsők: Elma Halilcevic (Odense), Emma Friis (Ikast)
Balátlövők: Mie Höjlund (Odense), Kristina Jörgensen (Metz), Line Haugsted (Győri ETO), Anne Mette Hansen (Metz), Julie Scaglione (Ikast)
Irányítók: Helena Elver (Odense), Simone Petersen (Ikast)
Jobbátlövő: Louise Burgaard (Metz)
Jobbszélsők: Andrea Hansen (Odense), Trine östergaard (CSM Bucuresti)
Beállósok: Sarah Iversen (Ikast), Kathrine Heindahl (Team Esbjerg), Rikke Iversen (Team Esbjerg)

Kapcsolódó tartalom: