KÉZILABDA

Marit Malm Frafjord visszatér a kézilabdapályára.

Marit Malm Frafjord májusban vissza vonult most újra a pályán.

Foto: Attila Kisbenedek / Scanpix Denmark

A norvég beállós szerződést kötött a dán Team Esbjerg csapatával és december 27-én edzésbe is áll új csapatánál.-tudatta a hírt klubja egy sajtó közleményben.

A 33 éves  Marit Malm Frafjord 15 éves pályafutást hagyott maga mögött májusban, amikor csapatával a CSM Bukaresttel részt vett Budapesten a Bajnokok Ligája négyes döntőjén.

Azóta vissza költözött Osloba és dolgozni kezdett a dán barátjának könyvkereskedő cégénél.

-Sosem tudhatjuk mi vár ránk ha valami új dolog jön az életünkben. A Team Esbjerg csapata egy kiváló együttes,egy jó lehetőség, hogy újra kezdjem a kézilabdát ahol már hat játékost is ismerek más klubból vagy a válogatottból.

-Mindig jó az amikor új klubba kell gyorsan beilleszkedni és felvenni a ritmust -mondta a Marit Malm Frafjord a sajtózótájékoztatón.

Az új csapatánál elsősorban védekezésben ott is a belső hármas pozícióban szeretnék használni.

-Nem érzem úgy, hogy beállós pozícióban kellene nekünk erősítés, hiszen  Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson jól megoldják a feladatukat. Marit rutinjára és tudására viszont szükségünk lesz a következő fél évben, amikor is sok mérkőzés vár ránk.-nyilatkozta a csapat vezetőedzője Jesper Jensen

A norvég játékos kétszeres olimpiai bajnok,világbajnok és négyszeres Európa-bajnok aki 197-szer játszott a norvég válogatottban.

Santander-kupa final four Esbjergben az év végén.

Az esbjergi csapatra már december 29-én nagy kihívás vár, a kupa elődöntőjében fogadják az Odense HC csapatát.

december 29-én : 13.30-kor  Randers HK – Nykøbing

16.00-kor  Esbjerg-Odense HC