LABDARÚGÁS

Viharosra sikeredett a 3F Superliga 21.fordulója.

A hétvégi dániai viharok miatt két mérkőzés is elmaradt az év első 3F Superliga fordulójában, ahol több meglepetés is született. Az öt mérkőzésen a 28.116 néző 10 gólt láthatott.

superliga
3f superliga

A pénteki nyitó mérkőzésen, az Európa Ligában a skót Celtic ellen készülő bajnok, FC Koppenhága a kiesés ellen küzdő Esbjergbe látogatott. Lars Olsen (Esbjerg) csapata meglepte a fővárosiakat, még egy tizenegyest is kihagytak a második félidőben így a három pont megérdemelt volt, annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszott a FCK.

A mérkőzés összefoglalója itt: Esbjerg-Fc Koppenhága 1-0 (1-0)

Vasárnap délben Haderslevben volt vendég a Hobro csapata. A hazai csapatban a csatár A.K. Jacobsen jó vételnek bizonyult, hiszen egy gólt és két gólpasszt is a neve mellé írhatott.

A mérkőzés összefoglalója itt: Sønderjyske-Hobro 3-1 (2-0)

Silkeborgban még bíznak a csodában, azaz a bentmaradásban. Ehhez nyerniük kellett volna az Aalborg ellen. Kasper Kusk és Lucas Andersen vezérletével az aalborgiak megérdemélten vitték el a 3 pontot a Jysk Parkból.

A mérkőzés összefoglalója itt: Silkeborg-Aalborg 0-2 (0-0)

A forduló rangadóját játszották Odensében vasárnap este. Brøndby több profilja is távozott a télen, így több fiatal játékos került be a felnőtt csapat keretébe. A Fyn szigeten elért eredményük meglepetés.

A mérkőzés összefoglalója itt: Odense-Brøndby 0-2 (0-1)

Az FC Koppenhága botlását kihasználta az FC Midtjylland és győzelmével már hét ponttal vezeti a táblázatot. Itt is az új szerzemény Andrea Dreyer debütálása hozta meg a sikert a hazai csapatnak.

A mérkőzés összefoglalója itt: FC Midtjylland – Lyngby 2-0 (1-0)

A Nordsjælland – Horsens elmaradt mérkőzést szerdán 18.30-kor pótolják. Az Aarhus – Randers késöbbi időpontban kerül megrendezésre.

[team_standings 3212]