KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nem akar visszatérni Norvégiába az ETO klasszisa

Október 4-én jelentette be a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, hogy Stine Bredal Oftedal a szerződéshosszabbítás mellett döntött, így a világklasszis kézilabdázó 1+1 éves szerződést írt alá.

Stine Bredal Oftedal nem akar visszatérni Norvégiába. Fotó: Nász Nikolett
Stine Bredal Oftedal nem akar visszatérni Norvégiába. Fotó: Nász Nikolett

Stine Oftedal 2017 nyarán érkezett Győrbe, azóta 167 mérkőzésen lépett pályára zöld-fehér mezben, és 745 gólt szerzett. Az ETO színeiben eddig két Bajnokok Ligája győzelmet, két magyar bajnoki címet és három Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett.

A 30 éves játékos a Vg.no portálnak azt is elmondta, hogyan képzeli el a jövőjét.

„A kézilabda tekintetében pontosan ott vagyok, ahol szeretnék lenni” – nyilatkozta a lapnak Oftedal. Arra a felvetésre, hogy Katrine Lunde, Nora Mörk, Gro Hammerseng és Cecilie Leganger a hosszú külföldi tartózkodásuk után visszatértek Norvégiába és sikerekhez vezették klubjaikat úgy reagált, nyolc éve, hogy elhagyta Stabaek csapatát (2013-2017 között a francia Issy-Paris Hand csapatát erősítette), de nem tervezi a hazatérést.

„Valójában nem hiszem, hogy ez megvalósulhat, noha tudom, a dolgok változhatnak. De nem valószínű, hogy ez megtörténne” – mondta.

A fő ok minden bizonnyal párja, Rune Dahmke, akivel 2017 óta alkot egy párt, márpedig a Kiel-játékosa egyelőre biztosan nem Norvégiában képzeli el a pályafutását.

A párja miatt, akár Dániában is játszathatna, tett utalást a norvég lap egy esetleges klubváltásra.

“Jó volt meghallgatni az ajánlatokat amiket kaptam onnan. Sok klubban (Dániában) jó dologok alakulnak és ez szuper. Azt hiszem, a dán klubok csak egyre jobbak, és jobbak lesznek.“- válaszolta Stine Bredal Oftedal.

„Pár hete lettem 30 éves, de most teljesen világos, hol fogok játszani a mostani és a következő szezonban. Utána persze, benne van egy újabb nyitás, egy költözés lehetősége, de én most csak ezt az új kétéves szerződést látom” – hangsúlyozta.

Csapata vasárnap az Odense otthonában játszik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést.

„Tavaly nem értük el a nagy céljainkat, aminek persze nem örültünk. De nagyon jó játékosokkal játszom, a klub működik, most még Ambros Martin is visszatért. Ő egy olyan edző, akit hihetetlenül inspirálónak tartok” – tette hozzá.

“Ő a világ egyik legjobb játékosa, korának meghatározó sportolója” – mondta róla Bartha Csaba győri csapat elnöke

Bredal Oftedal az év elején felkerült a Forbes 30 év alatti sportolók listájára.

Kevés jel utal arra, hogy Stine Bredal Oftedal keresi a legjobbat Győrben. A Handball Planet néhány éve azt írta, hogy a klub évente körülbelül 2,4 millió koronát fizetett Nora Mørknek.

Győr csütörtökön bejelentette, hogy az Audi három új évig továbbra is főtámogatója lesz a csapatnak.

“Jó körülmények vannak ebben a klubban. Hosszú évek óta stabilak és biztonságos működésük van. Máshol mindig lehetséges több pénzt keresni, de számomra ez az összeg nagyon helytálló. A klubnak ugyanazok a céljai, mint nekem, és látom, hogy itt lehetséges ezek elérése.

A norvég lap rákérdezett, de nekik sem árulta el, mennyit keres Győrben. A Vg.no csak azt tudta támpontként megírni, amit néhány éve a Handball Planet: akkor a klub évente körülbelül 2,4 millió norvég koronát fizettethetett Nora Mörknek.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Nász Nikolett