KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nincs magyar kézilabdázó a top25-ös ranglistán

Nehéz feladatra vállalkozott a dánok korábbi olimpiai és Európa-bajnok jobbátlövője. Trine Nielsen, aki volt az Aalborg DH játékosa is, jelenleg a dán Tv2Sport szakértőjeként dolgozik, így megpróbálta összeállítani a világ jelenlegi legjobb női kézilabdázóiból álló 25-ös listát.

A legjobbak, Trine Nielsen szerint.

Nincs magyar kézilabdázó a top25-ös ranglistán, ugyanakkor az NB I-ből nyolc játékost is kiválasztott a dán TV2 szakértője, Trine Nielsen.

„Ha rangsort szeretnék felállítani, az lehetetlen, de egyben szórakoztató feladat is. Nagyon nehéz dolgom volt. Mert hogyan lehet összehasonlítani a szélsőket a kapusokkal, vagy az átlövőket a beállósokkal” – írta Nielsen.

Hozzátette, a figyelmes olvasó gyorsan észreveheti, hogy néhány igazán nagy név hiányzik a listából. Néhányan azért, mert valahol meg kellett húzni a határt, másokat – például Katrine Lundé, Darja Dmitrijevát és Nora Mørköt – pedig a hosszú távú sérüléseik miatt nem vett figyelembe.

A listán magyar játékos nem szerepel, (bár ezen tudnánk vitatkozni) ugyanakkor az NB I-et nyolcan is képviselik. Az elit névsorba ugyanis bekerült a Győri Audi ETO KC-ből Stine Bredal Oftedal, Amandine Leynaud, Veronica Kristiansen, Eduarda Amorim, Estelle Nze Minko és Kari Brattset, míg a Siófokot a nyáron szintén Győrbe igazoló Silje Solberg, illetve Nerea Pena képviseli.

A kézilabdázás Cruffy-ja (csak) a 20. a listán

A győriek játékospolitikájára jellemző, hogy a névsorban van még hat olyan kézilabdázó, aki valaha játszott az ETO színeiben: Jovanka Radicevic, Heidi Løke, Andrea Lekic, Ana Gros, Nycke Groot és Anna Szen.

Érdekes rátekinteni a Ferencváros csapatára is, sem a mostani, sem a jövő évi keretébe nem lesz a listából játékos, ellenben a Siófok KC-ből igen.

A dán bajnokságból három játékos került fel erre a listára. A kézilabdázás Cruffy-ja (szerintünk – szerk.) az odensei Groot, akit szívesen látna újra zöld-fehér mezben az győri csapat elnöke Dr. Bartha Csaba, mellett a Team Esbjerg két légiósa, a norvég Sanna Solberg és a holland Estavana Polman került be. Egyébként a listán akad egy dán nemzetiségű játékos, a Brest Bretagne kapusa, Sandra Toft.

A top25-ös lista:

25. Anna Szen (orosz, Rosztov-Don)

24. Camilla Herrem (norvég, Sola HK)

23. Julija Manaharova (orosz, Rosztov-Don)

22. Kari Brattset (norvég, Győri Audi ETO KC)

21. Silje Solberg (norvég, Siófok KC)

20. Nycke Groot (holland, Odense)

19. Estelle Nze Minko (francia, Győri Audi ETO KC)

18. Dragana Cvijic (szerb, CSM Bucuresti)

17. Sanna Solberg (norvég, Team Esbjerg)

16. Majda Mehmedovic (montenegrói, ZRK Buducnost)

15. Nerea Pena (spanyol, Siófok KC)

14. Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO KC)

13. Ana Gros (szlovén, Brest Bretagne)

12. Andrea Lekic (szerb, CSM Bucuresti)

11. Heidi Løke (norvég, Vipers Kristiansand)

10. Lois Abbingh (holland, Rosztov-Don)

9. Jovanka Radicevic (montenegrói, ZRK Buducnost)

8. Veronica Kristiansen (norvég, Győri Audi ETO KC)

7. Amandine Leynaud (francia, Győri Audi ETO KC)

6. Ryu Eun-hee (dél-koreai, Paris 92)

5. Sandra Toft (dán, Brest Bretagne)

4. Estavana Polman (holland, Team Esbjerg)

3. Stine Bredal Oftedal (norvég, Győri Audi ETO KC)

2. Anna Vjahirjeva (orosz, Rosztov-Don)

1. Cristina Neagu (román, CSM Bucuresti)

Forrás, Kiemelt fotó: TV2.dk.