KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nycke Groot Dániában találná meg újra a játék örömét.

Nycke Groot a holland kézilabdás a nyáron Győrből szerződött két évre az Odense csapatához, itt szeretné újra megtalálni a játék örömét írja a dán tv2 sport.

Nycke Groot aki januárban lemodta a válogatottságot hogy vigyázzon a testére. Fotó  TV 2 SPORT
Nycke Groot aki januárban lemodta a válogatottságot hogy vigyázzon a testére. Fotó TV 2 SPORT
A 31-éves játékos sok érmet nyert pályafutása során, de az utóbbi években már nem tudott ezeknek annyira örülni.

Odensébe igazolt és ezzel együtt vissza a dán ligába, ahol 2006-2015 között is játszott.

Alapvetően a kézilabda mindig is a legfontosabb dolog volt az életemben. Remélem, hogy újra rátalálok a játék örömére, és nem csak mint munkát fogom látni, vagy egy helyet, ahol egy célt elérhetek. – mondja Nycke Groot a TV 2 SPORT-nak és hozzá teszi:

Úgy gondolom, hogy nagyon koncentráltam, hogy elérjem a céljaimat és az álmaimat, ezért sokat is tettem.

Annyira fájt a testem, hogy össze kellett szednem magam minden edzésre, hogy csak túl éljem őket.

Nycke Groot, holland irányító

Nycke Groot többek között háromszor nyert BL-t, emellett nyert ezüstöt és bronzot Világbajnokságon és Európa bajnokságon is.

A sok gyözelem a “CV”-jében sok áldozatot is követelt a hollandtól.

Nagyon kemény volt. Természetesen óriási érzés ennyi mindent nyerni, és büszke vagyok arra amit elértem. De az idáig vezető út nagyon nehéz volt.-meséli a holland irányító

Csak túlélni az edzéseket

Nycke Groot 2015-ben igazolt Győrbe kilenc Dániában töltött év után. A négy győri szezon alatt négyszer bajnokságot, háromszor kupát és háromszor BL-t nyert.

Nagy hatással volt a fizikai állapotára, hogy a bajnokság mellett a holland válogatottban és a bajnokok ligájában is szerepelt.

Annyira fájt a testem, hogy össze kellett szedni magam minden edzésre, hogy csak túléljem őket: ” Oké, másfél óra, túléled – meg tudod csinálni.

Amikor az ember így van minden nap, nem gondolom, hogy ez túl jó érzés lenne. Hiányzott nekem, hogy örömmel tudjak menni edzésre. – meséli Nycke Groot.

Januárban befejezte a holland válogatottban, hogy jobban óvja a testét, és azóta két éves szerződést írt alá az Odense Håndbold-al.

Az pedig egyáltalán nem véletlen, hogy Dániát választotta.

Örül, hogy újra Dániában játszhat

2006-ban 18 évesen igazolt Dániába, hogy kibontakoztathassa a tehetségét.

5 évig játszott a Team Tvis Holstebro-ban és ezután négy évig az Fc Midtjylland játékosa volt. Két bajnokságot és kupát nyert. De elsődlegesen a pályán kívüli dolgok amik visszahúzták a skandináv országba.

Úgy érzem mintha ez lenne a második otthonom. Nehéz ezt elmagyarázni, miért is érzem magam úgy, mintha otthon lennék.

Csak egyszerűen jól érzem magam, és úgy gondolom, ez egy kellemes ország, sok jó emberrel. Van néhány jó barátnőm itt, olyasmi mint ha egy másik családom lenne, nagyon boldog vagyok, hogy sokszor láthatom őket megint.

Nycke Groot-nak nagy szerepet szánnak az Odensében , és szeretnének vele bajnokok lenni, és a Bajnokok Ligájában is játszani.

-Jól sikerült eddig a nyári felkészülésünk, ha ezt a formánkat tudjuk majd tartani végig, akkor egy ígéretes szezon elé nézünk. De mindig nehéz megnyerni a dán bajnokságot, ezért is kemény munka vár ránk. Mi hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni.-zárta az interjút az irányító.

Augusztus 31-én szombaton, Nycke Groot-ra és a csapatára már is egy rangadó vár, a címvédő Esbjerg látogat Odensébe a HTH liga első fordulójában.

A dániasport.hu természtesen, mint ahogy eddig is, beszámol majd a HTH liga történéseiről, az eredményekről illetve érdekes anyagokkal, interjúkkal is jelentkezünk majd.

forrás, kiemelt kép: dán tv2.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!