KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Pánik a dán kézilabdában: egyelőre nincs tévé, amely adná az európai kupameccseket

Miközben Magyarországon több sportcsatorna is harcol azért, hogy a női és férfi kézilabdacsapatok bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseit, plusz a válogatott összecsapásokat közvetítsék, addig Dániában éppen az okoz gondot, hogy egyelőre egyetlen szolgáltató sem szerezte meg az európai sorozatok jogait.

Lehetséges, hogy a bajnok GOG Bajnokok Ligája mérkőzései nem lesznek láthatóak a dán tv ben.  Fotó:  René Schütze / Ritzau Scanpix
Lehetséges, hogy a bajnok GOG Bajnokok Ligája mérkőzései nem lesznek láthatóak a dán tv ben. Fotó/ Kiemelt kép: René Schütze / Ritzau Scanpix

A dán Tv2 szerint jelenleg nincs olyan hazai televíziós szolgáltató, amely megszerezte volna a Bajnokok Ligája és az Európai Liga közvetítési jogát a következő szezonra. Mindezt akkor, amikor nagyon sok csapat lehet ott a legjobbak között és ez aggodalomra ad okot.

A Bajnokok Ligájában a Team Esbjerg, az Odense, az Ikast (mind női), a GOG és az Aalborg (férfiak) szerepelnek, míg az Európa Ligában a nőket a Nyköbing és a Köbenhavn Haandbold, a férfiakat a Skjern és a Bjerringbro-Silkeborg képviseli.

„Jelenleg fogalmunk sincsen, hogy a következő szezonban hol lesznek láthatóak a meccsek. Vagy egyáltalán közvetítik-e őket” – nyilatkozta Kasper Jörgensen, a GOG igazgatója

„Természetesen nagy szégyen lenne ez nekünk, mint klubnak. Hiszen eddig megszoktuk, hogy a dán kézilabda nagyon jó körülményekkel bírt a közvetítések terén. Ha hirtelen egy olyan európai szezonban találjuk magunkat, amit nem adnak a tévében, akkor még bevételt is veszítünk. És kevésbé figyelnek ránk.”

A Skjern igazgatója, Carsten Thygesen ugyanezt gondolja az Európai Liga kapcsán.

„Rövid távon azt gondolom, hogy ez rossz a sportág brandjének és imázsának. Azért küzdünk, hogy a legjobbak ellen játszhassunk, és ha ezeket a meccseket nem láthatják Dániában, az nem tesz jót se nekünk, se a szurkolóknak.”

A klubok azonban még optimisták, mert a jelenlegi érdektelenség nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez így is marad.

„Remélem, hogy megoldódik a helyzet, és egy dán tévécsatornán majd továbbra is láthatjuk az európai kupaszereplést. Hiszem, hogy így vagy úgy, de sikerül megoldást találni” – mondta Thygesen

Az előző szezonban az európai klubversenyeket a Viaplay csatornáin lehetett követni, de a tévéadó még nem döntött a jogok meghosszabbításáról.

Ez is érdekelheti: