Stine Bredal Oftedal a csapatkapitány szerepről: kihívást jelentett nekem

Stine Bredal Oftedal 2015-óta tölti be a csapatkapitányi posztot a norvég válogatottban.

Stine Bredal Oftedal. (foto eventmedia)

Saját maga mesélt arról a szerepről, hogy milyen kihívást jelentett ez neki . Erről beszélt nemrég a norvég VG újságnak.

– Kicsi korom óta volt néhány tulajdonságom ,de volt olyan is amin nagyon sokat kellett dolgozzak. Azt érzem,  fejlődtem egy két dologban, de talán a legtöbbet abban,  hogy nemet tudjak mondjak. Ez nehéz számomra. Időszakonként, amikor saját magam sem  vagyok jól ,azt  érzem, hogy több felelősségem van mások iránt. Ez az amin  többet kell  dolgozzak.

Veronica Kristiansen és  Kari Brattset is nagyon dicséri a klub és válogatott csapattárs Oftendalt a hamarosan kezdődő EB-előtt a VG-norvég újságban.

-Stine egy született csapatkapitány! Jó tulajdonsága, hogy felelőseget vállaljon a csapatért , beszéljen az edzői stábbal és jobb keze legyen a játékosoknak és edzőknek. Ö egyszerűen jó!

Karen Brattset is hasonló véleménnyel van a csapatkapitányról.

– Szakmailag is kitűnő választás a kapitányi posztra, de főleg emberileg.  Amikor új játékos kerül a csapathoz aki kicsit ideges akkor Ö az első aki megpróbálja segíteni a beilleszkedését.

Stine Bredal Oftedal vezette a norvég lányokat több világversenyen is éremhez , úgy mint VB – EB-arany,OL-bronz,VB-ezüst.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0