KÉZILABDA

Stine Bredal Oftedal a csapatkapitány szerepről: kihívást jelentett nekem

Stine Bredal Oftedal 2015-óta tölti be a csapatkapitányi posztot a norvég válogatottban.

Stine Bredal Oftedal. (foto eventmedia)

Saját maga mesélt arról a szerepről, hogy milyen kihívást jelentett ez neki. Erről beszélt nemrég a norvég VG.no

 “Kicsi korom óta volt néhány tulajdonságom, de volt olyan is amin nagyon sokat kellett dolgozzak. Azt érzem, fejlődtem egy két dologban, de talán a legtöbbet abban,  hogy nemet tudjak mondjak. Ez nehéz számomra. Időszakonként, amikor saját magam sem vagyok jól, azt  érzem, hogy több felelősséggel kell legyek mások iránt. Ez az amin többet kell  dolgozzak.

Veronica Kristiansen és  Kari Brattset is nagyon dicséri a klub és válogatott csapattárst Oftendalt a hamarosan kezdődő EB-előtt a cikkben.

“Stine egy született csapatkapitány! Jó tulajdonsága, hogy felelősséget vállaljon a csapatért , beszéljen az edzői stábbal és jobb keze legyen a játékosoknak és edzőknek. Ö egyszerűen jó!

Karen Brattset is hasonló véleménnyel van a csapatkapitányról.

“Szakmailag is kitűnő választás a kapitányi posztra, de főleg emberileg.  Amikor új játékos kerül a csapathoz aki kicsit ideges akkor Ö az első aki megpróbálja segíteni a beilleszkedését.”- mondta a beállós.

Stine Bredal Oftedal vezette a norvég lányokat több világversenyen is éremhez, úgy mint VB – EB-arany, OL-bronz,VB-ezüst.