JÉGKORONGKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Utolsó norvég meccsén brutális verekedést provokált a francia hokis

Súlyos incidens történt a csütörtöki, Stjernen–Frisk Asker norvég jégkorongbajnokin: a vendégek egykori francia válogatott védője, Olivier Dame-Malka rátámadt 15 évvel fiatalabb ellenfelére, és többször megütötte Sondre Grönlit. A jelenet mélyen sokkolta Norvégiát.

Sondre Grönli (18 éves). Fotó: Vg.no
Sondre Grönli (18 éves). Fotó: Vg.no

A súlyos incidens után a Stjernen elnöke, Gisle Edvard Aarnes kijelentette, hogy a klub feljelentést tesz az eset után.

„A körülményekhez képest jól vagyok” – nyilatkozta a norvég Tv2-nek Sondre Grönli, akin meglátszott a verekedés, a jobb szeme környéke ugyanis alaposan megzúzódott. Az éjszakát a kórházban kellett töltenie, és többször is felébresztették, hogy ellenőrizzék, nem kapott-e agyrázkódást.

„Ellenfelem megkérdezte, hogy akarok-e verekedni, de nem mondtam neki semmit. Hirtelen ütni kezdett anélkül, hogy készen álltam volna rá. Önvédelemből megpróbáltam eltalálni a karját, de nem igazán sikerült” – mondta a pórul járt hokis, aki azt mondta, úgy érezte, akkor van esélye elkerülni az újabb ütéseket, ha a jégre rogy.

„Sokkal, de sokkal rosszabbul járhattam volna, ha nem dobom el magam” – mondta.

Édesapja, Jens Robert Grönli szerint döbbenetes volt látni, hogy akadtak olyan játékosok, akik a botjukat a jéghez ütve ünnepelték a küzdelmet.

„Szörnyűek ezek a képek. Nem értem mit gondolnak az emberek, szomorú volt átélni” – mondta.

A Stjernen játékosa, Brendan Ellis szerint azért elkeserítő, mert az ilyen bunyók egyáltalán nem jellemzőek a norvég bajnokságra.

„A lökdösődés és az ehhez hasonló dolgok előfordulnak, de Norvégiában nincs verekedés. nem is vagyunk erre felkészülve, pláne egy ilyen fiatal fiú,. Úgy tűnt, hogy a másik játékosnak szándékában áll bántania. Ez tiszteletlenség és nagyon rossz a sportágnak, illetve a bajnokságnak” – mondta Ellis.

Ami érdekesség, hogy a főkolompos Dame-Malka (aki decemberben már kapott három mérkőzésre szóló eltiltást, miután megütött egy játékost) éppen az utolsó meccsét játszotta a Frisk Asker színeiben, ugyanis péntek este lejárt a szerződése.

A mérkőzés másnapján, a Frisk Asker egyik főszponzora jelezte a klub felé, ami történt az számukra elfogadhatatlan és nyomatékosan kijelentették, hogy elgondolkoznak a támogatást megszüntetésén, ha mégegyszer előfordul egy ilyen eset.

Kapcsolódó tartalom: