KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nem csak a magyarokat, másik két Eb-csoportellenfelét is legyőzné az izlandi kéziválogatott

2022-ben a Morgunbladid egyik újságírója azt jósolta, a 2024-es, németországi Európa-bajnokságon az izlandi férfi kézilabda-válogatott érmet nyer. A helyiek most abban bíznak, a szakíróból a próféta beszélt, egy dobogós hely ugyanis azt jelentené, hogy a csapatnak megmarad az esélye a párizsi olimpiára.

Az izlandi férfi kézilabda-válogatott. Fotó: EHF.com
Az izlandi férfi kézilabda-válogatott. Fotó: EHF.com

„Sok ember van a posztjukon, jelenleg úgy érzem, nekik lenne kevesebb esélyük pályára kerülni. Ami a végső keretet illeti, őket tartom a tizennyolc legjobb játékosunknak, akik jól megférnek egymással, és beleillenek abba a taktikába, amit képviselünk. De természetesen soha nem tudhatjuk, mi fog történni a hosszú, nehéz úton” – mondta Gudjónsson kapitány.

„Mindketten jól dolgoztak, Elvar esetében nem látszik, hogy öt-hat hetet kihagyott, míg az is biztos, hogy nem Gísli lesz a legbiztosabb távoli lövőnk, de akik jól ismerik, tudják, hogy vannak olyan tulajdonságai is, amire mindenképpen szükségünk lesz. Természetesen továbbra is óvatosnak kell lennünk, amikor sérülés után visszatérőkről van szó” tette hozzá.

„Több formációt is ki kell próbálnunk, hogy megnézzük, mi illik hozzánk leginkább. Ugyanakkor az is fontos, hogy megnyerjük a meccseket”vélte.

A kontinenstornán Szerbiával, Montenegróval és Magyarországgal került egy csoportba, a szakember szerint ezek a riválisak mind jól fekszenek nekik.

„Úgy gondolom, hogy olyan jó csapatunk van, hogy megfelelő teljesítménnyel le fogjuk győzni ezeket az ellenfeleket.”

Kapcsolódó Tartalom: