LABDARÚGÁS

Wales – Dánia 1-2 , így a dánok feljutottak az A csoportba.

Nicolaj Jørgensen gólja . Foto: Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Wales – Dánia 1-2 (0-1)

  • Gólok: 0-1 Nicolai Jørgensen (42′), 0-2 Martin Braithwaite (88′), 1-2 Gareth Bale (89′).
  • Sárga lapok  Dánia: Henrik Dalsgaard, Thomas Delaney, Kasper Dolberg og Kasper Schmeichel.
  • Sárga lapok Wales: Paul Dummett, Tom Lawrence, Ethan Ampadu og Ashley Williams..

A mérkőzés összefoglalója itt: https://www.youtube.com/watch?v=BPrLdHAB5jA

Nyilatkozatok a mérkőzés után :

Åge Hareide teljesen elégedett volt a játékosai teljesítményével és azzal is, hogy így feljutottak a Nemzetek ligája A csoportjába. Ez azt jelenti, hogy Dánia ezek után a legjobb európai válogatottakkal fog játszani a jövőben, így nem győzte dicsérni a játékosait.

-Jól ismerték a feladatot . A játékosok felnőttek ezeken a  meccseken, kemény ellenfelek ellen  játszottak a Világbajnokságon is és most is. Most már eljutottunk arra a szintre hogy a játékosokat kemény , erős ellenfelek ellen is tudjuk tesztelni, ez jót tesz a  dán válogatottnak.

Említést tett a szövetségi kapitány arról, miért a visszatérő Christian Eriksen ( Totthanem) választotta kapitánynak Kasper Schmeichel (Leicester City) ellen szemben. A Simon Kjær az állandó csapatkapitány eltiltott volt .

– Sosem volt csapatkapitányom egy kapus. Kasper nagyon jó ember, de egy kapus nem tud a mezőnyben kommunikálni, ezért választottam Christiant.

Kasper Schmeichel a Wales elleni  mérkőzés után a kapuskesztyűjét ajándékozza egy szurkolónak . Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel is kiemelte, hogy nagyon fontos győzelmet arattak és mindenki elégedett volt a meccs után . A jövőt illetően hozzá tette, hogy  a legjobb csapatok ellen játszhatnak majd és ha esetleg nem sikerülne az Eb-csoportból tovább menniük még mindig van esélyük a Nemzetek Ligájából kijutni az EB-re.

  1. Danmark – 7 point (3 mérk.)
  2. Wales – 6 point (4 mérk.)
  3. Irland – 1 point (3 mérk)

Dánia következő ellenfele Írország lesz hétfőn Arhusban.