KIEMELT HÍRTENISZ

A királyi herceg is ünnepelte a dán teniszcsillagot, és egyértelmű üzenetet kapott a lányától.

16 éves és Grand Slam győztes a junioroknál

Június 13-án délután, barátok, családtagok, klubtagok gyűltek össze, sőt még a királyi herceg, Frederik is jelen volt, hogy együtt ünnepeljék Holger Rune-t, az ifjú, dán teniszcsillagot a HIK étteremben, Hellerupban.

Június 8-án ugyanis a tehetséges dán egészen a junior francia nyílt teniszbajnokság döntőjéig menetelt, amit meg is nyert, így ő lett az ötödik dán junior játékos, aki a magasba emelhetett egy Grand Slam trófeát.

Frederik dán királyi herceg Holger Rune-val (Fotó: Uffe Weng)

A csütörtöki ünneplésre Frederik királyi herceg a fiával érkezett, Christian dán herceggel, míg lánya, Isabella dán hercegnő már jelen volt a rendezvényen. Mindkét gyermek a tenisz klubban játszik, így Isabella már az első sorban ült, várva a kezdést.

Hamar kiderült, hogy ki a legfontosabb ember az ünnepségen, mert amikor Frederik le akart ülni a hercegnő mellé, az üzenet egyértelmű volt:

-“Itt Holger ül”!

Isabella dán hercegnő (Fotó: Uffe Weng)

Így a királyi hercegnek egy másik helyet kellett keresnie a beszéde előtt, melyet az ifjú dán teniszcsillag tiszteletére tartott.

A beszédek után néhány ajándék is kiosztásra került, többek között két mandzsetta gomb is, melyet Holger Runenak majd csak a győzelmi táncához választott öltönyéhez kell viselnie, ha egy nap a wimbledoni tornát is megnyeri.

Frederik királyi herceg (Fotó: Uffe Weng)

Frederik királyi herceg még csinált néhány képet a fiatal csillaggal, mielőtt Holger távozott volna a szomszéd terembe.

Itt lehetősége nyílt beszélgetni a királyi herceggel, aki maga is a HIK klubban kezdett el teniszezni, míg napjainkban a Dán Tenisz Szövetség védnökeként is részese a sportágnak.

Bár volt idő az ajándékozásra és az ünneplésre, Holger Rune mindennapjai gyorsan telnek. Most néhány hét intenzív edzés várja, hogy rendesen felkészüljön a junior wimbledoni tornára.

Forrás: https://www.bt.dk , fotó forrás: Uffe Weng, kiemelt fotó forrása: Cedric Lecocq / FFT

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!