TENISZ

Újrahasznosított ruhában játszik Wozniacki Wimbledonban.

Caroline Wozniacki ruhája a strandokról begyűjtött műanyaghulladékokból készült, a dán teniszező már nagyon izgatott.

Caroline Wozniacki a Wimbledon-i Grand Slam torna során környezetbarátabb ruhákban fog játszani. Ő is azok közé, az Adidas által szponzorált játékosok közé tartozik, akik olyan ruhákat öltenek magukra a torna során, melyek többek között a tengerpartokról összegyűjtött műanyaghulladékokból készülnek. A ruhák műanyag palackokból és régi ruhákból származó szintetikus szálakat is tartalmaznak.

Az új kollekció olyan eljárásokkal készült, mint például a „Dope Dye technológia”, amely kevesebb szennyvízzel jár, azáltal, hogy az anyagokat a gyártás egy korai szakaszában színezik.

„Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy védjük a természetet és a bolygónkat. Az élet minden területén megtehetjük ezt, és ez a sportra is vonatkozik.” – mondja a teniszező.

A wimbledoni szervezők a július 1-én kezdődő verseny előtt is a környezetre fókuszálnak. A műanyag szívószálak tavalyi betiltása után, az All England Club most még tovább megy. Ebben az évben 100%-ban újrahasznosítható vizes palackok kerülnek értékesítésre, és a személyzetet is bővítik, annak érdekében, hogy a nézőknek segítsenek, és felhívják a figyelmet a vizes palackok és az élelmiszer csomagolások újrahasznosítására.

Forrás: http://sport.tv2.dk, https://www.standard.co.uk

A képek forrása: https://www.standard.co.uk/fashion/stella-mccartney-wimbledon-whites-plastic-waste-a4172806.html

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!