KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga: magyar vezetőedző sikeres debütálása a dán bajnokságban

Péntektől hétfő estig tartott a dán labdarúgó bajnokság a 3F Superliga hetedik fordulója. Melyben 20 gól esett és ahol egy magyar vezetőedző sikeres bemutatkozását is láthattuk.

3F Superliga 7. forduló eredményei. Fotó: Superliga.dk
3F Superliga 7. forduló eredményei. Fotó: Superliga.dk
Vejle-Randers 0-3 (0-0)

Bármilyen meglepő is a Randers sikere megérdemelt. Igaz a VAR segítségével szereztek vezetést, de előtte és utána is sok helyzetet dolgoztak ki, majd még ebből kettőt értékesítettek is. A következő fordulók eldöntik majd, hogy az eddig kiválóan szereplő Superliga újonc Vejlénél ez a hazai vereség csak kisiklás volt-e vagy hullám völgybe kerülnek.

FC Nordsjaelland-FC Midtjylland 4-1 (2-1)

Ismét megmutatta a Nordsjaelland miért is szeretnek a menedzserek arra felé is “kószálni”.

A Superliga egyik nagy ígérete a ghánai Abu Francis(FCN). Második gólja (videóban) élményszámba ment a mérkőzésen, a forduló jelenete és egyben gólja is volt. A bajnok FCM pedig már most érzi a kettős terhelést a lábakban. Lazítani nincs idejük, mert kedden már egy Ajax Amszterdam vár rájuk hazai pályán a BL-ben. Ahol akár jó eredményt is elérhetnek hiszen rendkívül tartalékos csapattal érkezenek Dániába a hollandok.

Odense- Horsens 1-0 (1-0)

Lassan nem múlik el forduló úgy, hogy nem láthatunk amerikai gólt. Múlt héten Haji Wrihgtról írtunk, aki a SönderjykE játékosa, most Emmanuel Sabbi lőtt gólt és ezzel a találattal nyert is az Odense.

FC Köbenhavn-Lyngby 4-2 (2-0)

Annak tudatában lépett pályára a hazai csapat, hogy megvan az új vezetőedzőjük. Igaz azt még akkor nem jelentették be hivatalosan, de több helyen is megjelent Jess Thorup négy éves szerződést kötött a fővárosi klubbal.

Az első félidei két gólos előny talán megnyugtatta a hazai csapatot. Egy vendég támadás végén szépített a Lyngby majd rá négy perc múlva ki is egyenlítettek, és a az FC Koppenhága kezdhetett előről mindent. A 3F Superliga tavalyi gólgyárosa a lengyel Wilczek megint jókor volt jó helyen igaz ez a megállapítás Jonas Windre is, hiszen feküdt a tizenhatoson belül amikor egy lövés eltalálta a sarkát és ezzel kialakult a 4-2-es végeredmény.

3F Superliga: Jess Thorup az FC Koppenhága vezetőedzője. Fotó.fck.dk
3F Superliga: Jess Thorup az FC Koppenhága vezetőedzője. Fotó.fck.dk

Aalborg-Bröndby 2-1 (1-1)

A forduló rangadóját mindig különleges figyelem kiséri, de most számunkra is extrém figyelmet ígért, hiszen honlapunk interjú alanya a magyar Fehér Péter debütált vezetőedzőként a hazai csapat kispadján. Mint már arról beszámoltunk a tippajánlónkban, Péter ideglenesen veszi át a csapatot Jacob Friistől, aki családi okok miatt távozott a klubtól.

A hazai csapat kispadján az új szakvezető változtatott a megszokott kezdő csapaton, Okore a kilencszeres dán válogatott védő kimaradt és Kasper Kusk is.

Az Aalborg szerzett vezetést az első félidőben, de a Bröndby kihasználta a hazai csapat védelmének figyelmetlenségét és hamar kiegyenlített. A második félidőre megnyugodott a hazai csapat. Jól szálltak be a csere játékosok és a 85.perceben megszületett a győztes gól is, a holland Weert révén.

Különös és felemelő érzés volt látni, hogy az egész aalborgi csapat egy emberként ugrott az új vezetőedzőjük Fehér Péter nyakába a mérkőzés végén.

Sönderjyke-Arhus 1-1 (1-1)

A hazai csapat már úgy lépett a fel az első helyre a tabellán, hogy még le sem játszotta a mérkőzését. Mindenki kikapott mögöttük, így akár egy győzelemmel egy nagyobb lépéssel a többiek elött járhattak volna. Minden esélyük meg is volt erre, de csak tizenegyesből tudtak betalálni az Arhus hálójába. Az egy pont így is azt jelenti, pont előnnyel vezetik a hetedik forduló után a 3F Superligát!

3F Superliga állása a 7.forduló után. Fotó: Superliga.dk
3F Superliga állása a 7.forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó cikk:

Kiemelt kép: Superliga.dk