KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: csúcsrangadóval folytatja a Brøndby

Péntektől hétfőig a 19. fordulóval folytatódik dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 3F Superliga 2019–2020-as szezonja.

PÉNTEK
19.00: Hobro–Horsens

Lassan el kellene kezdenie meccset nyernie a Hobro csapatának, amely szeptember 15-e óta kilenc lehetőséget hagyott ki, ezeken négyszer döntetlent játszott, ötször kikapott.
Az esély pénteken a Horsens ellen meglehet, a rivális ugyan hat ponttal többet gyűjtött, és a legutóbbi három meccse közül kettőt meg is nyert, de vendégként az augusztus 8-i, Brøndby otthonában 2-1-re hozott meccs volt a legutóbbi sikerélmény. A csapat azonban erősödött, hiszen Alexander Ludwig letöltötte az eltiltását, márpedig idegenben midig elkél egy jó bekk.
Tippünk: X


VASÁRNAP
12.00: Silkeborg–Randers

Az európai topligák alatti, de még komolyabbnak számító bajnokságok közül nem sok olyan lehet, ahol az utolsó helyen szerénykedő csapat mindössze egy győzelmet számlál. A Silkeborg ilyen, és nem is látjuk, hogy van-e remény arra, hogy még meccset nyerjen az idény
során.
A vasárnapi ellenfél a 6. helyen álló Randers lesz, amely kilenc idegenbeli meccse közül hatot is elbukott, ám jobb csapat annál, hogy a sereghajtó otthonában kikapjon. Legalábbis szerintünk.
A hazaiakat az ág is húzza, Kent Nielsen edző sérülés miatt nem számíthat Gustav Dahl, Magnus Mattsson, Milan Massop, Shkodran Maholli, Marc Rochester és Valance Nambishi játékára. A Randersben Emil Riis Jakobsen eltiltott, míg Frederik Lauenborg, Simon Graves, Johnny Thomsen és Kevin Conboy sérüléssel bajlódik.
Tippünk: 2, X


14.00: SønderjyskE–Esbjerg
Eljött a rég várt alkalom a SønderjyskE számára, hogy végre ismét győzelemmel zárjon egy mérkőzést. Az október eleje óta nyeretlen csapat az utolsó előtti Esbjerget fogadja, és Glen Riddersholm vezetőedző a humoránál van, ugyanis a sorozatos pofonok után azt nyilatkozta,
válságban van a csapata. Nehéz volt észrevenni…
Marc Pedersen és Teit Jacobsen idén már nem játszhat, Johan Absalonsen talán a következő fordulóra már visszatérhet, míg Alexander Bah eltiltott.7 A vendégeknél se eltiltott, se sérült, a dán lapok szerint a fő kérdés az, hogy a védelemben
Markus Halsti vagy Jeppe Brinch kapjon inkább helyet.
Tippünk: 1


14.00: AGF–Lyngby
Akár jó meccs is lehetne a Lyngby aarhusi vendégjátéka, de a statisztikák inkább hazai siker ígérnek. Az AGF eddigi kilenc otthoni meccséből hatot megnyert, míg a vendégek kimozdulva a saját közönség elől csupán egyszer tudtak győzni – a tökutolsó Silkeborg ellen.
A hazaiak a legutóbbi négy bajnokin nem hibáztak, a Brøndby legyőzésével még a képzeletbeli dobogóra is felkapaszkodtak, ugyanakkor David Nielsen edzőnek vannak gondjai. Például a kezdőcsapat két stabil tagjára, Niklas Backmanra és Jon Dagur
Thorsteinssonr eltiltás miatt nem számíthat, de kérdéses az eddig nyolc gólt szerzett Sierra
Leone-i Mustapha Bundu játéka is, akit legutóbb sérülés miatt már az első félidőben le kellett
cserélni.
A Lyngby sincs rossz passzban, a legutóbbi öt bajnokija közül mindössze egyet veszített el, két döntetlen mellett pedig otthon legyőzte a Horsenst és az Odensét is. Egyetlen hiányzója Martin Ørnskov, aki már csak 2020-ban tér vissza a pályára.
Tippünk: 1


16.00: Nordsjælland–FC København
Az FCK idén már kétszer is legyőzte riválisát, igaz, mindkétszer hazai pályán: augusztus 18-án bajnokin 3-1-re, majd október 31-én a Dán Kupában 4-1-re.
A hazaiaknál nagy gondot jelenthet a ghánai válogatott támadó, Mohammed Kudus hiánya, ki a legutóbbi három bajnokin egyaránt eredméány4es volt, azonban a Lyngby elleni piros lapja
miatt ezúttal az eltiltását tölti. Jonathan Amon sérülés miatt marad ki.
A második helyen álló címvédőnél lassan azért helyre rázódik minden, már csak Jonas Wind és Nicolai Boilesen sérült, igaz, Nicklas Bendtner és Jens Stage szereplése is kérdéses.
A Nordsjælland a szezonban egyszer kapott ki pályaválasztóként, egy ikszre akár ezúttal is jó lehet, de ahhoz a maximumot kell nyújtani.
Tippünk: 2, X


18.00: Brøndby–Midtjylland
A lehető legrosszabbkor jön a csúcsrangadó a Brøndby számára, a koppenhágai csapat ugyanis egymás után kétszer is kikapott (AGF 1-2, FCK 1-2), és ebben a hullámvölgyben kell fogadnia az éllovas Midtjyllandot.
Erőt a legutóbbi, májusi csatából meríthet, amikor 4-1-re verte a riválist. Niels Frederiksen edző letöltötte eltiltását, így visszatér a kispadra, játékosai közül Josip Radosevic, Kasper Fisker, Joel Kabongo és a norvég Tobias Børkeeiet szereplésével nem számolhat.
A vendégek a legutóbbi hét bajnokijukat megnyerték, ezúttal is esélyesek még akkor is, ha Kristian Riis, Marc Dal Hende és Mikael Anderson sérült, Alexander Scholz betegséggel bajlódik, míg Junior Brumado az eltiltását tölti.
Tippünk: 2, X


HÉTFŐ
19.00: OB–AaB

Az Odensére nagyon ráférne a siker, ugyanis a legutóbbi három bajnokiját elbukva kiesett a felsőházat jelentő első hat csapat közül. Ezúttal viszont azt az AaB-t fogadja, amelyet ha legyőz, meg is előz. Kell-e ennél jobb serkentőszer?A hazaiak a legutóbbi két, Aalborg elleni otthoni meccsüket nem tudták hozni, 2017 augusztusában gól nélküli döntetlen született, egy éve, 2018. december 14-én pedig a vendégek győztek 2-1-re. Akkor a vendégeknél az a Kasper Pedersen is eredményes volt, akinek ezúttal kérdéses a szereplése, csakúgy, mint Mikkel Kaufmanné. Kristoffer Pallesen a legutóbbi bajnokin súlyos fejfájást szenvedett, így nem tudni, hétfőn milyen állapotban lesz.
A hazaiaknál Jakob Michelsen edzőnek nem kell sérülés vagy eltiltás miatt aggódnia.
Tippünk: 1

[team_standings 3212]