KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Norvégia még mindig veszélyben, akár sorsolás is dönthet Montenegróban.

Az izgalmakban nem lesz hiány az utolsó olimpiai selejtezős napon sem Montenegróban. Akár sorsolás is dönthet a női kézilabda olimpiai kvalifikáción! Az Európa-bajnok Norvégia olimpiai szereplése veszélyben!

Stine Oftedal és a norvég válogatott szövetségi kapitánya Thorir Hergeirsson. Fotó Charly Triballeau Ritzau Scanpix
Norvégia nem lehet nyugodt, izgulhat milyen eredmény születik a Montenegró-Románia mérkőzésen. Stine Oftedal és a norvég válogatott szövetségi kapitánya Thorir Hergeirsson. Fotó: Charly Triballeau Ritzau Scanpix

Míg a magyar válogatott tegnap este nyugodtan térhetett nyugovóra, addig a norvégoknak még mindig izgulniuk kell, annak ellenére is, hogy öt góllal legyőzték a román válogatottat!

Apropó magyar válogatott!: Gratulálunk innen is a lányoknak! Valahogy sok volt az a 13 év, de most örülnünk kell! Úgy mint annak a gyereknek, aki évekig bukdácsol a suliban. Néha görbültek a jegyei, de annyi év után a szülő most örül a hármasnak is amit nyolcadikban kapott, mert ezzel mehet a Gimnáziumba! A mi “gyerekünk” örüljünk neki, mert ott lenni, képviselni az országodat minden sportlónak élete álma, még ha ez az út mehetett volna könnyebben is (talán olcsóbban is…)!

Visszatéve a norvégokra, ha ma Románia 29-24-re nyer Montenegro ellen akkor sorsolással döntik el kijut ki Tokióba az Olimpiára.-írja a vg.no

“Tisztában vagyunk a helyzettel”– mondta Kåre Geir Lio norvég szövetség elnöke – aki a válogatott vezetője a podgoricai olimpiai selejtezőn. Mindenre választ kaphatnak a Montenegró-Románia mérkőzés után, ami 16.00 órakor kezdődik.

Stine Bredal Oftedal és társai 29-24-re nyertek Románia ellen tegnap, miután pénteken 23-28-ra kikapott Montenegrótól.

Ha Románia öt góllal nyer a 30-25-re vagy annál nagyobb számokat mutat majd az eredményjelző, akkor a norvég kézilabdás kézilabdás lányok nem jutnak ki az olimpiára.

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez
Minden szem a Montenegró-Románia mérkőzésen.

A románok 29-24-es vasárnap délutáni győzelmével viszont tetőzhet a dráma. Akkor mindhárom nemzet két ponttal és nulla gólkülönbséggel áll majd.

“Nem jó érzés másoktól függni“- mondta Hergeirsson a Románia elleni dráma után. Norvégia hat góllal vezetett, és 17 másodpercre voltak a biztos Olimpiai helyetől.

Jó nagy véletlennek kell történnie ahhoz, hogy olyan eredmény szülessen, hogy sorsolni kéne, mintha nyernél a lottón.”- mondta a kapitány.

A 12 gólt szerző Stine Skogrand nem volt ilyen bizakodó a Románia elleni mérkőzés után.

Nem zárja ki teljesen azt a lehetőséget, hogy Montenegró és Románia egy olyan eredményt játszik amelyel az Európa-bajnokság győztesét kiejthetik, így Norvégiát hosszú nyári vakációra küldhetik a július 23-i olimpiai játékok helyett.

“Eszembe jutott ez a gondolat. De reméljük, hogy holnap sportszerűen fognak játszanak” – mondja Skogrand, miután megduplázta egyéni rekordját a nemzetközi meccs góljainak számában. 2015-ben hat gólt szerzett Oroszország ellen, tegnap 12 gólt.

Norvégia férfi válogatottja 49 év óta először kvalifikálta magát az olimpiára a múlt hétvégén. A lányok mostanra nagyon közel állnak a nyolcadik olimpiai részvételükhöz 1988 óta. Norvégia férfi és a női válogatottja először szerepelhet mind két csapatával az olimpiai tornán.

Én hiszek az élet igazságosságában, és akkor a lányok is mehetnek az olimpiára.” – mondja Kåre Geir Lio.

Mindenesetre azt azért mi tennénk hozzá igazán érdek lenne az ha sorsolással dölne el az olimpiai hely, amikor több világverseny is adhatott volna kvalifikációt és nem egy hétvégi torna ahol még néhány csapat el sem tud indulni.

Eddig biztos olimpiai résztvevő: Hollandia, Oroszország, Magyarország, Franciaország, Brazília, Japán, Svédország, Spanyolország, Dél-Korea, Angola.

Kiemelt kép: Fotó: Charly Triballeau Ritzau Scanpix