KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Ryde kiállt Rasmussen mellett

Váratlan támogatót kapott Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki a románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított utolsó csoportmérkőzés után kemény (az IHF szerint sportszerűtlen) kritikát fogalmazott meg a két játékvezetővel és a
delegátussal szemben, amiért a nemzetközi szövetség azonnali hatállyal felfüggesztette.

Románia svéd szakvezetője, Tomas Ryde azonban azt mondta, teljes mértékben megérti kollégája csalódottságát, és a támogatásáról biztosította Rsasmussent. „Nagyon meglepett, hogy felfüggesztették. Persze, nem szabad úgy beszélni egy sajtótájékoztatón, ahogy ő tette, de elég lett volna számára egy megrovás. Szörnyű, hogy határozatlan időre felfüggesztették” – mondta Ryde a dán Tv2-nek.
A szakember megértette a magyarok csalódottságát, és elismerte, amikor a meccs hajrájában Rasmussen reklamált és kétperces büntetést kapott, akkor igaza volt.
Támadóhibát követtünk el, ez száz százalék. Kim reklamált, erre két percet kapott. Nyilvánvaló, hogy megfelelően kell viselkednünk mindig. De a mérkőzésen állandó csata zajlik a delegátus, a játékvezetők, az edzők és a játékosok között. Jó lenne, ha azt éreznénk, hogy együtt dolgozunk a kézilabdaért. De a pályán olyan érzésünk van, mintha a delegátus üldözne bennünket. Velünk edzőkkel úgy beszélnek, mintha óvodások lennénk.
Ryde elmondta, hogy bár a japán emberek rendkívül barátságosak voltak és mindent megtettek, hogy a vb-résztvevői jól érezzék magukat, nagyon sok probléma adódott: 50 percet kellett buszozni az edzésekre, egy órát a mérkőzések színhelyére, emellett a csarnokban nagyon hideg volt.

Kim Rasmussen véleményéről az esetről, a Facebook oldalunkon számoltunk be.

Forrás és kiemelt kép: https://sport.tv2.dk/haandbold/2019-12-15-opbakning-til-suspenderet-dansker-modstander-smaelder-mod-ihf

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!