KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Tiszteletlenül bánik játékosával a Barca, Braithwaite mellett kiáll a dán játékosszövetség

Martin Braithwaite 2020 februárjában csatlakozott az FC Barcelonához, és szerződése 2024 júniusában jár le. A 2020 februári állapotokhoz képest mára olyan sok támadó áll Xavi edző rendelkezésére, hogy dán játékos nemkívánatos személlyé vált. Ő viszont szeretné kitölteni a szerződését, és Barcelonában maradna, azonban Laporta elnök a távozását sürgeti.

Martin Braithwaite. Fotó TV2 Sport / Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite Fotó: TV2 Sport / Ritzau Scanpix
Nyomásgyakorlás

Az utóbbi időben a klub próbált nyomást gyakorolni Braithwaitere, és több más játékosra is, hogy hagyják el a klubbot, vagy mondjanak le a fizetésük egy részéről. A szurkolók egy része is pénzéhességgel vádolja a csatárt – remélhetőleg nem azok, akik pár 100 euró reményében eladták a bérletes helyüket a Frankfurt-drukkereknek, ezzel mintegy idegen pálya érzetét keltve a Camp Nouban.

A szakszervezet kiáll a játékosok mellett

A játékosszövetség elnöke teljesen fel van háborodva azon, ahogyan a Barcelona vezetősége bánik Braithwaite-tel, írja a dán tv2Sport

„Ez a hozzáállás, amit Martin tapasztal, teljesen elfogadhatatlan. Ez már a zaklatás és a megfélemlítés határán van” – mondta Michael Sahl Hansen, a játékosszövetség elnöke. Majd hozzátette: „Szégyenletes, ahogy az FC Barcelona megpróbálja őt kikényszeríteni a szerződéséből. Egy olyan játékost, aki annak idején a megmentésükre jött. Ez tisztességtelen. Jogilag nem tudunk segíteni, mert a Barcelona nem sértett szerződést, de Martint teljes mértékben támogatjuk.”

Egy jó tanácsot még megfogalmazott mindkét fél részére:

„A szerződés az szerződés. A Barcelonának és Martinnak pedig még két évre aláírt szerződése van. Martinnak továbbra is teljesíteni kell a megállapodás rá eső részét. Így kellene tennie a Barcának is. Valamint a világ egyik legnagyobb klubjának nagyobb tisztelettel kellene bánnia a játékosaival.”

REKLÁM:

REKLÁM: Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra! A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!
 A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Spanyol vélemények

Több vezető spanyol média is megszólalt az üggyel kapcsolatban, akik szintén olvasták Michael Sahl Hansen nyilatkozatát.

A Mundo Deportivo: „Braithwaite tudja, hogy a klubja nem tart rá igényt, de mégis ragaszkodik a szerződésében szereplő két évhez. Most pedig támogatást is kap hazájából a játékos szövetség elnökétől Michael Sahl Hansentől, aki keményen bírálja a Barcelonát a játékossal való bánásmódja miatt.”

Sport: „A Barca nagyon elégedetlen Braithwaite hozzáállásával, de most támogatást kap Dániából, a játékos szövetség elnökétől.”

OK Diario az egyik legnagyobb spanyol bulvárlap: „A Barcelona továbbra is szeretné kitessékelni az ajtón Martin Braithwaitet, de a klub bánásmódja a játékossal immár átlépi az országhatárokat. Michael Sahl Hansen, a dán játékosszövetség igazgatója keményen bírálta a klub azon játékosokkal való bánásmódját, akik csak a Barcával kötött szerződésüknek a hátralévő részét akarják érvényesíteni.”

Marco van Baste is kritizálja a Barcelona vezetését

Marco van Basten az egykori aranylabdás játékos is kritikát fogalmazott meg a Barcelona irányába, az OK diarionak adott interjujában, amiben honfitársa Frenkie de Jong mellett állt ki:

„Laporta elnök viselkedése elfogadhatatlan. A sajtóban negatívan emlegeti játékosait, hogy megszabaduljon tőlük. Ez egy nagyon elítélendő magatartás. Johan Cruyff szégyelné magát, ha ezt látná.” – mondja van Basten.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: TV2 Sport / Ritzau Scanpix

Szerző: Gál Sándor