EGYÉBKIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

„Egyedül senki lennék!” – Kasper Hjulmand lett a 2021-es év topvezetője Dániában

Kasper Hjulmand már fiatalon, a fejlődési rendellenességgel született öccse mellett megtanulta, hogy minden emberben megtalálja az értékes tulajdonságokat. Mára a dán nemzeti csapattal egy igazi sikertörténetet hozott létre az összetartozás, a bizalom, és az őszinteségre alapozva. A játékosai és a stáb tagjai meghalnának érte. Ezért nevezheti magát Kasper Hjulmand a 2021-es év vezetőjének.

Kasper Hjulmand és a dán labdarúgó-válogatott Fotó:Anders Kjærby, fodboldbilleder.dk
Kasper Hjulmand és a dán labdarúgó-válogatott Fotó/ Kiemelt kép :Anders Kjærby, fodboldbilleder.dk
Kasper Hjulmand az év vezetője/menedzsere, egy példakép

A zsűri indoklása szerint: „Kasper Hjulmand egy vezetői példakép, akinek sikerült egy olyan lelkes társaságot létrehoznia, amely az egész nemzetet magával ragadta. És nem csak a remek eredményekkel, amiket a futballpályán értek el, hanem azzal a pozitív és ambiciózus felfogással, amivel közvetlenül megérintettek mindannyiunkat.”

„Remekül alkalmazza a menedzsmentmódszereket, és a legapróbb részletekre is odafigyel, amivel megnyerheti a csatát, így a legjobbat hozza ki a munkatársaiból” mondta Bodil Nordesgaard Ismiris a Ledernes igazgatója.

Kasper Hjulmand példamutató vezetői tevékenysége nagy hatással van ránk, kvalitására jellemző, hogy minden billentyűt használni tudott a vezetői képességek zongoráján.

Irányt mutatott számunkra az elképzeléseiről és annak megvalósításáról, meghatározott olyan irányokat amelyek változást hozhatnak” – mondta Hjulmadról a dán vállalkozók és cégvezetőket tömörítő szervezet ügyvezetője.

“A világunk nagyon függ a jó vezetőktől. Úgy gondolom a legfontosabb feladat egy vezető számára tisztában legyen saját magával és alapvető képességeivel. Tudja milyen alapokon áll, és a szervezet amit képvisel az azt az értékrendet tükrözi amit magáénak is érezhet! – mondta Hjulmand

Fontos, hogy jól érezzük magunkat

Simon Kjaer a válogatott csapatkapitánya, aki Kasper Hjulmand meghosszabított karja a pályán, szintén elismeri a szövetségi kapitány professzionalizmusát.

Ő egy olyan ember aki minden követ megmozgat, és a maximumot követeli. De ugyanakkor fontos számára, hogy a csapatban mindenki jól érezze magát és mind boldogok legyünk. Ez volt a legnagyobb hatással rám, és gondolom, a csapatra is. Kasper látja a futballista mögött rejlő embert, és igyekszik a legjobbat kihozni belőle, és ezeket az embereket egy csapattá kovácsolni. Ami nem mindig egyszerű” – mondta Simon Kjaer.

REKLÁM:

REKLÁM: Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra! A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!
Meghalnánk érte

Flemming Pedersen, az FC Nordsjaelland vezetőedzője – Hjulmand közeli barátja – azt mondja, hogy aki már dolgozott együtt Kasperral, az meghalna érte.

„Amit más vezetők tanulhatnak Kasper Hjulmandtól, az az, hogy gondoskodjanak az egész csapatról, gondoskodjanak az összes alkalmazottról, és mindenkivel egyenlően bánjanak. Ez szerintem nagyon fontos. És ott vannak a kommunikációs képességei is: tiszta, rendkívül megbízható, és mindig azt teszi, amit mond” – vélte Pedersen.

Ki szabad mutatni az érzelmeket

Valószínűleg sokan emlékszünk arra a jelenetre, amikor Christian Eriksen összeesett a pályán a Finnország elleni Eb-csoportmérkőzésen. Ez egy nagyon nehéz szituáció minden ember és a csapat számára, de Kasper Hjulmand innen is fel tudta állítani a csapatot.

„Kasper nagyon nehéz helyzetbe került, de szerintem rendkívül jól kezelte. Azt mondta, hogy ne tartsuk magunkba az érzéseinket. Nem baj az, ha szomorúak vagyunk. Ne féljünk megmutatni egész Dániának, kik is vagyunk.” – mondta Mathias Jensen a dán válogatott középpályása. „Ő is önmaga volt amennyire lehetett, és valószínűleg ezért kedveli őt egész Dánia.”

Mindenki egyenlő

Hjulmand egyik fontos vezetői elve, hogy a rejtett hősök, vagyis a csapat körül dolgozó háttéremberek teljesen egyenrangú tagjai a csapatnak. És döntő tényezők a siker elérésében.

„Ezek nem csak üres szavak”– mondja Morten Skjoldager a csapat gyógytornásza. „Kaspernek sikerült összehoznia az egész csapatot. Nemcsak a pályán játszó játékosokat, hanem a csapat körül dolgozó teljes stábot is. Mindenkinek határozott célokat tűz ki, így tudatva velünk a munkánk fontosságát.”

„Nagyon sok ember dolgozik a csapat körül – segédedzők, gyógytornászok, szakácsok – akiknek a munkáját nem szabad lebecsülni” – tette hozzá Mathias Jensen.

„Minden szervezetben megtalálhatók ezek a rejtett hősök. Nem kapnak akkora figyelmet a sajtóban, mint a játékosok, de mégis nagyon nagy szerepük van a csapat teljesítményében. Vezetőként nekem az a dolgom, hogy odafigyeljek ezekre az embereke, és általuk végzett munka fontosságára” –mondta Hjulmand. „Nagyon függök ezektől az emberektől. Egyedül senki lennék!”

Szabad ellenvéleményt alkotni

Hjulmand nem csak meghallgatja mások véleményét, hanem egyenesen el is várja, hogy mások ellenvéleményt fogalmazzanak meg.

„Ő egy emberi edző, aki a döntéseibe bevonja a csapatot is. Elmondja az ötleteit, majd meghallgatja a játékosok véleményét. Tisztában van azzal, hogy nem csupán az lehet a helyes, ahogyan ő látja a dolgokat” – nyilatkozta Mathias Jensen.

„Talán naivnak tűnik, de mindig elhiszem azt, amit az emberek mondanak. A játékosok és a stáb tagjai is tudják, hogy amit mondok, azt komolyan gondolom, és ugyanezt várom el tőlük.” –mondja Kasper Hjulmand.

Munka és család / Mindennek meg van az ára

Kasper Hjulmand nagyon családcentrikus. Egy játékos vagy egy stábtag családja is ugyanolyan fontos számára. Viszont a munkája miatt évi 42 hétvégét volt távol a szeretteitől, amióta 1998-ban megszületett az első fia.

„Életem egyik legnagyobb dilemmája, hogy a szenvedélyemnek ilyen nagy ára van. Úgy érzem, hogy nem voltam eleget az öcsémmel, és a saját gyerekeimmel, sőt lemaradtam két gyermekem születéséről is. Folyamatosan felteszem magamnak a kérdést, hogy helyes-e hogy ennyi időt fordítok a szenvedélyemre a családom helyett.

Végül egy Marcus Aurelius idézet, amelyet Hjulmand vezércsillagként követ

„Adj erőt, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót! Türelmet, hogy elviseljem a megváltozhatatlant! Bölcsességet, hogy megkülönböztessem a kettőt!”

Kasper Hjulmand 4 jó tanácsa annak, aki jó vezetővé szeretne válni.

1. Identitás. Találd meg és légy önmagad, bízz magadban. Használd ki minden nap a benned rejlő képességeket. Gyakran nevezzük hitelességnek is, amikor végigtekintünk azokon a dolgokon, amelyek által alapvetően hiszünk az életben. A legjobb vezetés azok által jön létre, akik azon kívül, hogy szakmailag képzettek, teljes értékű emberek minden tekintetben. Az járjon mindig a fejedben, hogy mi az, amit csak te tudsz megtenni.

2. Az egész a csapatról szól. Legyen egy határozott célod, és segitsd a munkatársaidat, hogy az idejüket értékteremtésre fordítsák. Úgy gondolom, hogy a jó vezető segíti és szolgálja a többieket. Ehhez az kell, hogy az ember meghallgassa és megértse a többieket. A sikerek pedig jönnek, amikor a csapat működik. Így lehetsz leginkább a csapat javára.

3. Bátorság. „Siker az ha helyesen cselekszel.” Az identitásodból kiindulva, és az, hogy mi a legjobb a csapatnak (cégnek), gyakran tudod mi a helyes. Ezekhez a döntésekhez gyakran bátorság kell. Elengedhetetlen, hogy bátor döntéseket hozzunk meg.

4. Tartsd meg a munkatársaidat! Alapvetően hiszek abban, hogy a feltétel nélküli szeretettel, bizalommal és biztonsággal a legjobbat lehet kihozni az emberekből. Ha az ember érzelmi biztonságban van, akkor jobban viseli a nyomást, és kész messzebbre elmenni a csapat sikeréért.

Kasper Hjulmand 1972- ben született, és a Randers FC-ben kezdte labdarúgó pályafutását. Több sérülés után 26 évesen fejezte be a pályafutását, és ezután kezdett edzői karrierbe:
1999 – 2003: Lyngby (U18)
2003 – 2006: Lyngby ITU
2006 – 2008: Lyngby vezetőedző
2008 – 2011: FC Nordsjaelland edző
2011 – 2014: FC Nordsjaelland vezetőedző
2014 – 2015: Mainz vezetőedző
2016 – 2019: FC Nordsjaelland vezetőedző
2020 – : dán szövetségi kapitány

Szerző: Gál Sándor / Dániasport.hu

Kapcsolódó tartalom: