KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: a sereghajtók feltámadásban bízva

A hatodik fordulóval folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság 2022-23-as idénye, amelyben hihetetlenül hangzik, de a Nordsjaelland és a Silkeborg csúcsrangadót vív egymással. Az FCK, az FCM és a Bröndby az alsóházból kapaszkodna felfelé, míg az utolsó két helyen szerénykedő otthon mutatná meg, hogy van benne elég erő.

3F Superliga  Fotó: Superliga.dk
3F Superliga Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
Lyngby – FC Köbenhavn

Ha fogadni lehetett volna arra, hogy kezdi a bajnokságot az FCK csapata, lehet, nem sokan tippeltek volna ennyire hektikus teljesítményre. A koppenhágaiak öt forduló után hat ponttal az alsóházban szerénykednek, ráadásul úgy, hogy két győzelem mellett háromszor is kikaptak – kétszer ráadásul otthon!

Hogy ez miért akkora csoda? Nos, 2020 decembere óta a csapat 30 bajnokit vívott a Parken Stadionban, mindössze négyszer szenvedett vereséget, ebből kétszer az elmúlt egy hónapban.

Pénteken idegenben szerepelnek, igaz, legalább egy pozitív élmény után, hiszen kedden a Bajnokok Liágja playoffjában 2-1-re verték a török Trabsonsport. A Lyngby akár ideális ellenfél is lehetne, hiszen még nyeretlen, vendégként háromszor is elhasalt, otthon viszont döntetleneket játszott. Márpedig a Midtjylland és a Silkeborg elleni iksz figyelmeztető is lehet.

Tippünk: X, 2

SZOMBAT
16.00:
Midtjylland – AGF

Ha az FCK visszafogott teljesítményére rácsodálkoztunk, megtehetjük mindezt a bajnoki ezüstérmes Midtjyllanddal kapcsolatban is. A csapat ugyancsak hat pontot kapart össze úgy, hogy egyetlen győzelmét idegenben aratta, otthon egy iksz és egy vereség a mérlege, a legutóbbi két bajnokiját pedig idegenben szerzett két pontot két 3-3-as döntetlennel.

Ami jó hír, hogy a gólszerzéssel nincs problémája, hiszen minden meccsén betalált, de hiába a bajnokság leggólerősebbje (13 találattal), ha a második legrosszabb védelem is az övé (11 bekapott góllal).

Ezúttal az AGF ellen kellene javítania, amely 10 pontjával a 3. helyen áll, és amelyet a legutóbbi két alkalommal (tavaly májusban és októberben) is 4-0-ra kiütött.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
14.00:
Nordsjaelland – Silkeborg

Azt se sokan jósolták volna meg előre, hogy lesz olyan forduló, amikor egy Nordsjaelland-Silkeborg csata csúcsrangadónak számít majd. Márpedig ez történik vasárnap: az első helyezett fogadja ugyanis a másodikat.

Egy hete még azt írtuk, ha van tuti kettes, akkor az FCN aalborgi látogatása annak számít. Tévedtünk. Az FC Nordsjaelland ugyanis nem szerzett gólt idegenben, de nem is kapott, így négy győzelem után egy iksszel folytatta és erősítette meg vezető pozícióját.

A csapat ezzel sorozatban 14. bajnokiján maradt veretlen, és ugyan az AaB ellen is sokat birtokolta a labdát, ezúttal a játékból hiányzott az ötlet és a kreativitás. A Silkeborg rosszabbul járt az előző körben, hiszen a viborgi botlással elveszítette a veretlenségét, azaz úgy tűnik, idegenben sebezhető. Ráadásul Farumban 2009. november 29-e óta nem nyert.

Kérdéses az is mennyire viselte meg őket a hétközi kupameccs Finnországban, ahol 1-0 ás vereséget szenvedtek.

Tippünk: X

16.00: Randers – Viborg

Izgalmas csatát ígér ez a párosítás is, amelyben két kilencpontos csapat méri össze az erejét. A Randers még veretlen, három döntetlen után előbb otthon 1-0-ra verte a Horsenst, majd múlt pénteken 3-1-re nyert az FCK vendégeként.

A Viborg a három hazai meccsét hozta, ugyanakkor idegenben az AGF (1-3), majd a Nordsjaelland (0-1) vendégeként is elvérzett.

REKLÁM:

REKLÁM: Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra! A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!
REKLÁM: Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra! A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Tippünk: 1, X

18.00: AaB – Bröndby

Siránkoztunk már az FCK és az FCM gyenge rajtja miatt, tegyük meg ezt a Bröndby esetében is, hiszen a csapat szintén hat pontnál tart öt forduló után és ezzel a 9. helyen szerénykedik.

Ráadásul a baj csőstől jön, nem elég, hogy Andreas Maxsö, Carl Björk és Kevin Mensah is hosszabb ideje sérült (előbbi kettő talán szeptember elején már visszatérhet), csatlakozott hozzájuk Mads Hermansen, Blas Riveros és Simon Hedlund is.

Ennyi sérültet nehéz lehet pótolni, így nem is látjuk, mennyire fogadhatunk biztosra a vasárnapi összecsapáson. Papíron ugyanis a Bröndby jobb, mint a nyeretlen és mindössze három gólig jutó AaB, de vajon ezt érvényre tudja majd juttatni?

Tippünk: 1, X

HÉTFŐ
19.00:
OB – Horsens

Két győzelemmel rajtolt az újonc Horsens, azóta viszont három meccsen is nyeretlen maradt (igaz, csupán egyszer kapott ki, kétszer döntetlent harcolt ki). Ez a küzdőszellem elég lehet a bravúrra Odensében is, ahol nagy a baj.

Nem elég, hogy az OB csontutolsó, négy vereség mellett csupán egy kóbor döntetlen a mérlege, de pénzügyileg is akadnak gondok. Szakmailag egyelőre még bíznak Andreas Alm vezetőedzőben, legalábbis Björn Wesström futballigazgató úgy nyilatkozott, bár a sajtó csak a váltásban látja a megoldást, ő egyelőre erről nem szeretne beszélni.

Ugyanakkor arra kérte a szurkolókat, hogy a hétfői bajnokit megelőző napon jelenjenek meg az edzésen egyszerűen azért, hogy ezzel is támogassák a csapatot ebben a nehéz időszakban.

„Rakj ki transzparenseket, bulizz, mutasd meg a játékosoknak, mit jelent neked a klub. Mert ez még több energiát ad a játékosoknak, hogy megnyerjék a hétfői meccset” – nyilatkozta.

Aalborg után itt is higgyünk a bravúrban?

Tippünk: 1

A 3F Superliga állása az ötödik forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása az ötödik forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom: