KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga ötödik fordulójában.

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 5. fordulója. A hat mérkőzésen 15 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 66.457 (átlagban 11.076) néző. Krízisben a dán top klubok, az FC Midtjylland és az FC Koppenhága is szenved a bajnokságban.

A 3F Superliga állása öt forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása öt forduló után. Fotó: Superliga.dk
AC Horsens – FC Midtjylland 3-3 (4300 néző)

A másodosztály újonca első élvonalbeli veresége után látta vendégül a Bajnokok Ligájából búcsúzó „farkasokat” a Casa Aréna közönsége előtt.

Henrik Jensen legénységének hatalmas siker utáni vágya gyorsan megvillantotta a két együttes közt lévő egyéniségek adta tudás különbséget. Egy hazai szögletet megkontrázva Gustav Isaksen a sebességét kihasználva szerezte meg a vezetést, amit Joel Andersson is kamatoztatni tudott, mikor Pione Sistonak centerezett, s máris két gólos volt az előny. Isaksen második találata is annak volt köszönhető, hogy a sárga-feketék védekezése nem bírta felvenni az ellenfél tempóját. A félidei 0-3 még a múlt heti katasztrofális pontvesztésnél is megnyugtatóbb lehetett a vendégek számára, de a folytatás most még talán rosszabb is lett, mint a másik újonc ellen.

Jens Berthel Askou felforgatott mindent, csapata új formációban, új elképzelésekkel, új felfogással jött ki a második játékrészre és dominanciájuk immár helyzetekben is jelentkezett. Lubambo Musonda kaparta ki magának a gesztenyét egy vesztes helyzetben, amit gólra tudott váltani. A kényszerű csereként pályára kerülő Henrik Dalsgaard brutális belépője után megfogyatkoztak a vendégek a második félidő felénél, de ezt húsz percig nem követte változás, akkor viszont Juninho gondolta, hogy a VAR-korszakban nem szúrják ki, ha kézzel blokkol egy fejest. A jó ötletét csak tetézte, hogy már volt egy sárga lap a birtokában, így az utolsó percekre kettős emberhátrányba kerültek a „farkasok”, s büntetővel jöhettek a házigazdák. Aron Sigurdarson nem hagyott esélyt sem, majd a ráadás perceiben Magnus Jensen robbantotta fel a stadion, mikor fejesével három gólos hátrányból egy pontot megmentett a hazai együttes.

FC København – Randers FC 1-3 (22010 néző)

A sorminta megtörésére készült a péntek esti rangadó keretein belül a címvédő, amely a BL-playoff kör előtt szeretett volna lendületet venni. Áprilisban Thomas Thomasberg fiai nyerni tudtak a fővárosban és most is szerettek volna meglepetést okozni, amihez jól tudta a fiatal szakember, hogy biztos védelemre lesz szüksége. A kezdeti ismerkedés után a hazaiak elképesztő nyomás alá helyezték Patrik Carlgren kapuját, de a svéd hálóőr jól állta a rohamokat. A szünetig jóformán egykapuztak a felek, de gól nem született.

Viszont fordulás után Valdemar Lund Jensen nagyon gyorsan megváltoztatta ezt az állapotot egy szabadrúgás utáni gyönyörű fejessel. Ekkor úgy tűnt, hogy megtörik a jég és Jess Thorup csapata bedarálhatja a vendégeket. Viszont a kissé megnyugvó hazaiakat épp ekkor érte egy gyors, mindent elsöprő sorozás, aminek első ütését Marvin Egho vitte be, majd a nemrég érkezett balhátvéd, Adam Andersson kétszer is remek beadással kínálta meg a társakat. Előbb Frederik Lauenborg, majd Hugo Andersson is bevette a hazai kaput, s mindössze 13 perc alatt már két gólos előnyre tettek szert a vendégek. Innen aztán nem volt visszaút a teljesen magukba roskadó fővárosiaknak, akik tovább folytatják a sormintát, s három vereséget számlálnak már a szezonban.

Viborg FF – Silkeborg IF 2-0 (5806 néző)

A győzelmek és a vereségek váltakozása Jacob Friis csapata számára is ismerős a bajnokikat tekintve, ám ők bíztak a folytatásban, ami azt jelentette volna, hogy most hazai pályán ismét bezsebelik a három pontot.

A nemzetközi porondon újabb megmérettetésre készülő zöldek vendége a majd csak most becsatlakozó Kent Nielsen alakulata volt, ahol ugyan örülhettek annak, hogy Nicklas Helenius bevethető, de ezúttal a hazai védők zsebében kellett keresni a legutóbbi gólkirályt. Ugyanis a szurkolók lelkes buzdítása közepette már az első negyedórán belül megszületett a vezetést Jay-Roy Grot révén, aki Christian Sörensen beadását továbbította a vendég kapuba.

Tíz perccel később szerepet cserélt a két játékos és a holland tálalt a dán elé, bár neki még egy szép cselt is be kellett vessen, majd a védő lábán megpattanó lövése két gólosra növelte a hazai előnyt. S itt be is fejeződött a találkozó érdemi része, mert az előző idény bronzérmese bármit próbált az nem tudott hatásos lenni. Ha el is találták a kaput – ami nem volt a jellemző –, akkor Lucas Lund Pedersen könnyedén védett, aki nem hagyott esélyt sem még csak a szépítésre sem.

REKLÁM:

REKLÁM: Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon kedvezménnyel segítségünkkel!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra! A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!
Aalborg BK – FC Nordsjaelland 0-0 (5749 néző)

Amikor a nyeretlen fogadja az egyetlen százszázalékos együttest, akkor az ember fejében összeáll egy kép arról, hogy a vendégek dominálnak majd és küzdenek a hazai védelem feltörésével, hogy elvigyék mind a három pontot.

Nos a valóság is ez volt a Portland Parkban, ahol Lars Friis fiai foggal-körömmel védték az egy pontot, s egy-egy kósza kontrából próbáltak úgy tenni saját szurkolóik előtt, mint akik hisznek a sikerben. Valójában ők is tudták, hogy Flemming Pedersen alakulata jelenleg más szintet képvisel, mint ők és ez érződött is. Az első félidő felénél les miatt vontak vissza egy vendég gólt, egyszer pedig a kapufa segítette ki Josip Posavec kapust. A találkozó végefelé mégis előttük akadt egy nagy esélyt egy szöglet után, de a „tigrisek” hálóőre, Andreas Hansen is jelezte, hogy nem aludt el unalmában.

Brøndby IF – Odense BK 2-0 (17946 néző)

A nemzetközi porondtól való búcsút követően nagyon nagy szüksége volt Niels Frederiksen együttesének a sikerélményre, hiszen a nyitófordulót követően három vereség volt a mérlegük a bajnoki pontvadászatban.

A hazai közönség mindent elkövetett a kedvencek támogatása érdekében – aminek Daniel Wass hazatérése is csak jót tett, aki azonnal a kezdőben kapott helyet. Ennek megfelelve nagy elánnal szálltak harcba a sárga-kékek, s épp csak túl voltunk tíz percen, mikor egy szép akció végén Christian Cappis lövését Björn Paulsen kézzel blokkolta, így máris büntetőhöz jutottak a házigazdák. 

Josip Radosevic türelmesen megvárta a kapus döntését, és könnyed gurítással szerezte meg a vezetést. Fél órán valamivel túl voltunk, mikor az új közönségkedvenc, a mindössze 16 esztendős Oscar Schwartau megszerezte első gólját felnőtt karrierjében, amivel ő lett a második legfiatalabb gólszerzője a 3F Superliga küzdelmeinek. A szünet előtt még akár háromra is nőhetett volna a különbség, de nem történt változás, ahogy a második játékrészben sem, ahol a hazaiak a biztonságra törekedve néhány lövést engedtek Andreas Alm csapatának, de valós esélyük nem volt a pontszerzésre.

Aarhus GF – Lyngby BK 1-0 (10646 néző)

A forduló záró mérkőzését a Ceres Park közönsége előtt rendezték, ahol Uwe Rösler legénysége szerette volna tovább javítani a remek mérlegét, amihez ideális ellenfélnek tűnt a még nyeretlen újonc.

A német szakember rendkívül pragmatikus, inkább a védekezésre alapozó, az átmenetekből helyzetbe kerülő csapatot rakott össze, amely ezúttal is pontosan megmutatta, hogy a hasonló erőt, vagy alacsonyabb szintet képviselő riválisok ellen, labda nélkül is boldogan meg vannak. Hiába volt fölényben Freyr Alexandersson együttese, helyzetet nem tudtak kialakítani csak próbálkozásaik voltak, azok is többnyire távolról, de a boxon kívülről ezen a meccsen csak Yann Aurel Bisseck volt igazán hatékony, aki hatalmas bombájával eldöntötte a három pont sorsát.

A vendég újonc újabb veresége egyre nagyobb gondot okozhat az izlandi mesternek, aki továbbra sem tudja megtalálni az élvonalbeli győzelem receptjét. 

Kapcsolódó tartalom: