KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Klavs Brunn Jørgensen távozik.

Dániának is új női kézilabda szövetségi kapitány után kell néznie.

Egy alapos, mindent átfogó értékelés után a Dán Kézilabda Szövetség és Klavs Bruun Jørgensen közös megegyezéssel elváltak egymástól, így a jövőben új szövetségi kapitány vezeti majd a női válogatottat.írja a dán szövetség a honlapján.

Klavs Bruun Jørgensen fotó : dr.dk sport


Klavs Bruun Jørgensen 2015 június elsején vette át a válogatottat, ezalatt a négy és fél év alatt sok területen sikerült jó irányba vinnie a csapatot. Ezért is bosszús Morten Henriksen, a DHF sportigazgatója.
-„Amikor szerződtettük Klavst , többek között azt vártuk tőle, hogy az ő egyenes meggyőződésével és nagy adag empátiájával, hozzon létre egy új csapatszellemet a válogatott körül. Elmondhatom, hogy a maga nagyszerű stílusával sikerrel járt. A válogatott most jobb fizikai és mentális állapotban van, mint 5 évvel ezelőtt. Sajnálatos viszont, hogy hiányzott néhány százalék az eredményességéhez” – mondta Henriksen.


A döntést alapos értékelés előzte meg, Japánból hazatérve a sportigazgató vezetésével átnézték mind a csapat, mind az edzői stáb munkáját.
A döntés teljesen messze van attól, hogy csak az eredményességet néztük volna. Minden irányból megvizsgáltuk és elemeztük, majd közösen meghoztuk azt a döntést, hogy elválnak útjaink. Reményeink szerint az edzőváltás meghozza majd azokat az utolsó százalékokat, amelyek hiányoztak ahhoz, hogy érmeket nyerjünk a világversenyeken” – mondta a
sportigazgató.

Nagy köszönettel tartozunk Klavs-nak, hiszen a játékosok fizikálisan és mentálisan is fejlődtek, nagy elkötelezettséggel és odaadással volt a női kézilabda iránt. Személy szerint én is köszönöm neki a közös munkát, szomorú vagyok amiatt, hogy ezt most be kell fejeznünk

Az edző feleségével, Rikke Hørlyekével a szombat esti sport gálán.

Az edző is szomorú, hogy nem dolgozhat tovább.

Amikor nem jönnek az eredmények akkor van egy határ ameddig el lehet menni. Nem titkolom, számomra is nehéz volt a közös döntést meghozni. Különösen sajnálom, hogy befejeződik a közös munka azokkal a lányokkal, akik hihetetlenül sokat fejlődtek. Remélem, folytatják azt az utat, amelyet megkezdtünk” – nyilatkozta Klavs Bruun Jørgensen.

Jesper Jensen a Team Esbjerg edzője.

A dán sajtó szerint a poszt nagy esélyese a Team Esbjerg edzője, Jesper Jensen, de felmerült a norvég Moldétől távozó Helle Thomsen neve is, aki korábban a svédekkel 2014-ben Eb-harmadik lett, Hollandiával pedig egy vb-bronzot (2017), egy Eb-ezüstöt (2016), illetve egy Eb-bronzot (2018) is nyert.
A tv2.dk szavazásán azonban lehet voksolni Kim Rasmussen, Jan Pytlick, Jakob Larsen és Claus Mogensen nevére is.

Forrás: DHF.dk Kimelt kép: DR.DK

Fordítás: danaisport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!